AMAZING AZORES!

De små UL-stænger var endnu engang ude på store eventyr!

Endeligt blev det tid til at tyre minipindende i kufferten, og smide sig i flysædet. – Ved siden af sad den lige dele hyggelige, kompetente og muntre Kasper Strube aka Mr. Fiskefoto.dk. – Destinationen var Ponta Delgada, Azoerne, hvor “den danske vikingeduo” skulle hærge på hele hovedøen São Miguel. – Og lad det være sagt med det samme; – vi returnerede med et bugnende “scorekort”, for fangstmæssigt endte vi et godt stykke over vore vildeste eksotiske fiskefeber-drømme….

Vi rejste med Bravo Tours og boede på et hyggeligt byhotel (Antillia), hvor jeg også overnattede sammen med familien tilbage i 2019. Så jeg havde besøgt “paradis på jord” tidligere, lige som Kasper også havde været på øen før – endda to gange…. – Der er fantastisk lækkert derude og masser at opleve, men vi var der ikke “med turist-skjorten på”, men derimod udelukkende bevæbnet med fiskegear…. – Klar til et allround arts-raid!! – Og for mit vedkommende selvfølgeligt kun loaded med det ultralette gear… 🙂 (om mine stænger: REJSEFEBEREN RASER).

Artsmæssigt endte vi på ialt 32 arter taget i søer, på havne, fra båd, mole, klippekyst, strand og i rock-pools. – Faktisk fiskede vi ikke et eneste spot uden at fange noget…. – Her kommer en samlet liste over landede arter:

Vi fik begge landet: Gaffelmakrel, Spansk Makrel, Hestemakrel, Okseøjefisk, Triggerfish, Hvid Havrude, 2-Stribet Havrude, Arkananisk Blankesten, Regal Damselfish, Rockpool Blenny, Påfuglegylte, Kuglefisk, Guldmulte, Alm. Multe, Kæmpekutling, Klippekutling, Storøjet Stribefisk, Skælkarpe, Skalle og absolut ikke mindst: The Black Bass!
– Desuden fik Kasper: Sorthalet Bars, Regnbueørred, Aborre, Papegøjefisk, Swallowtail Sea Perch & Brun Muræne
– Mens UL-tossen fik: Gedde, Maderian Scorpionfish, Azorica Scorpionfish, Azorisk Blågylte, Gryntefisk & Mediterranean Muræne

Så det blev til 26 arter til hver, og der var både store, små, farverige, vilde, giftige og nasty’e fisk i mellem, ligesom jeg kunne notere mig hele 18 spritnye arter til UL-listen 🙂 – Jeg har skrevet en stribe indlæg om fiskene på “Afsindige Azoerne“… – God læselyst:

* Bad Ass Black Bass: Læs med her: BAD ASS BLACK BASS
* Små Sjove Azoere: Læs med her: SMÅ SJOVE AZOERE
* Nasty Stuff: Læs med her:
NASTY STUFF
* Ferskvandsfræs: Læs med her:
FERSKVANDSFRÆS
* Gamefish-fishin’: Læs med her:
GAMEFISH-FISHIN’
* Very Exotic: Læs med her: VERY EXOTIC!


Inden afrejsen havde jeg skrevet en top-optimistisk ønskeliste med 15 arter jeg gerne ville i kontakt med. – Den omfattede følgende arter:
Black Bass, Barracuda, Scorpionfish, Triggerfish, Gaffelmakrel, Bluefish, Rockpool Blenny, Spansk Makrel, Sorthalet Bars, Gryntefisk, Muræne, Papegøjefisk, Okseøjefisk, Påfuglegylte og Grouper. Her af fik jeg hele 2/3, så det var vanvittigt meget mere end godkendt. – Og så er der jo stadig lidt at gå efter, for mon dog det er sidste gang jeg skal til Amazing Azores…

Den vildt smukke lille Påfuglegylte, også kaldet Regnbuegylte (på engelsk: Ornate Wrasse)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s