GAMEFISH-FISHIN’

Kasper med et flot eksemplar af Gaffelmakrel – og der var nok af dem… – F…ing festligt! 🙂

Der er masser af yderst livligt fightende arter i det salte Atlanterhav. – Enkelte moler viste sig at holde virkeligt stærke fisk, men især da vi senere sprang på en båd via North Shore Seatours blev stængerne for alvor spændt op….

På ydermolen i Peixe fik vi snart “kærligheden at føle”, da det viste sig at der blandt andet var Gaffelmakreller i farvandet. – Sjovt nok fik vi dem i vid udstrækning til at hugge på langsomt synkende brød, men enkelte tog også traditionelle blink og ophængere. – Og de fightede så det sang i min lille UL-klinge – shiiiiit det var spas!

Ind imellem var der andre turbo-arter som blandede sig. – Især den lille sprælske Okseøjefisk med det fantastiske latinske navn Boops Boops stemplede ofte ind 🙂

Ude på båden blev der trollet en del den første gode times tid. – Det er ikke noget jeg så’n rigtig gider, så det lod jeg de andre hygge sig med. Skipper Pedro satsede på Wahoo, men det blev “kun” til en Barracuda, som tredjemanden fightede, mens Kasper tog trollingstangen og fightede en Sorthalet Bars op i båden – en flot farvet art:

Pludseligt var der action – som i alvorligt vild action! – Trolling-stængerne var blevet afrigget, og nu blev min lille hvide 5,6’er Wildwing-stang rusket igennem som sjældent før!: TRIGGERFISH!!! – Lige under båden på 2-5 meter vand spurtede de rundt i små stimer, – og for satan da, de hugger altså igennem! – Og på cirka alt hvad vi smed ud til dem… 🙂

Triggerfish – eller rettere Grey Triggerfish – er en gudsbenådet fighter og alt var kaos på den lille båd! – På den fede måde forstås… :-). Det er en yderst velsmagende og attraktiv spisefisk, så de fleste røg i Pedros køleboks, som snart var fyldt, – jeg vil tro at vi hev 50-60 styk ombord!. – Vi skulle dog passe meget på med ikke at få fingrene ind i munden på dem ved afkrogningen, – det havde skipper nemlig mistet et stykke finger på tidligere…. (Tjek lige min ellers robuste havbars-jig herover…)

Vi ankrede op og pustede lidt ud med noget bundmede efter mindre arter, jeg formoder dog at jeg hookede op i en større Grouper, som jeg desværre ikke fik med op. – Tung omgang! :-). Artsmæssigt blev sejlturen en stor succes med hele 10 flotte arter i båden :-). I land fik vi en frisk fiskesymfoni af den sympatiske Pedro bestående af vores nufangede Triggerfish, Havrude og Sorthalet Bars. Posen afleverede vi på den nærliggende restaurant i den lille havneflække Porto Formoso, og de stegte de yderst velsmagende fisk til absolut perfektion!. – Serveret med en lækker frisk salat og en kold bajer, kunne det på ingen måde blive bedre. – Bare endnu en gennemført fed azorer-turdag!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s