U.L.-TIPS TIL DIG

– Jeg har lavet denne sammensurium-side for at samle de små tips, tricks og finurlige løsninger, som er poppet op gennem min tid med UL-gearet. – De seneste “påhit” finder du “øverst i bunken” 🙂

– Håber at du finder et par guldkorn, som kan bruges til dit UL-fiskeri:


MAKREL: = Perfekt til UL!
– Brug et lille blankt blink, og fisk hurtigt og overfladenært. Aftenfiskeri, højvande og fralandsvind er optimalt. Der er knald på og det er hamrende fedt! – Afsteeeed!

PIGHVAR: Den i tiden meget hypede art kan godt tages på UL. – Et 7 grams blink + et lille stykke agnfisk på en ophænger er giftigt. Fisk strandnært og langsomt. Opsøg svag vind, badekar og lave bølger.

VINTER: Prøv de hidsigt farvede og top frække flourescerende agn til put & takens iskolde vinterørreder. Om det er blink, spinner, wobbler osv. betyder ikke noget. Kodeord: dybt, langsomt og småt = flex!. 

MIKRO: UL-gearet er perfekt til jagt på de helt små arter. Det gælder ex. i ferskvand: Hork, Solaborre, Grundling og Strømskalle og i det salte: Tobis, Havkarusse, Smelt og Kutlinger. Se: mikro-rekordliste

MAJ: Hornfiske-sæsonen er ved at toppe – de gule rapsmarker står i flor, og så er det tid til de lange sjove fightere. Fisk højt og hurtigt med små blanke blink, eller prøv med UL-mede. Små kasteflåd – agn op med rejer.

SAM_0028MEDE: Prøv det spændende medefiskeri efter skalle, suder, brasen og karpe. Sommeren er perfekt og dit UL-gears finesse er super til at overliste fredfiskene. Tag orm, majs og brød med.

DSCN2346VINTERØRRED: Det er nu der for alvor er gang i din favoritsø. Vandtemperaturen er helt perfekt for ørredEN, og søejerne er lige nu yderst rundhåndede med de helt store eksemplarer. – Så afsted på UL-ørredjagt!!!

RSCN2671FERIE: Husk at den lille U.L.-stang altid kan klemmes ned i feriebagagen, – selv med en familie med overforbrug af badebolde og bikinier. – Og der er altid fiskevand i nærheden…. Ferie = Fiskeri på nye steder!

DSCN2490AGN: Et lille tip til dig når du skal ud med UL-mede-gearet efter de langnæbbede. – Prøv madagascarrejer fra Bilka! Sidder fantastisk på krogen og hornfiskene er tilsyneladende glade for dem 🙂

DSCN2430TEKNIK: UL-fiskere kan også mede en gedde!: Find et let flåd, og se om du kan skaffe små 5-10 cm lange, og dermed kastevenlige agnfisk, ex. skaller eller aborrer. Selv med 0-7 grams stænger kan det lade sig gøre.

snurrebasserENDEGREJ: Dyrt men godt! – Snurrebasser er manges favorit til kystørred. – Og ikke uden grund, for den snurrende- og vrikkende gennemløber er effektiv! Str. 0 / 7 gram er helt perfekt til UL. Den koster en flad halvtredser!

DSCN2335GEAR: Er du ude efter din første UL-stang, eller står du foran en udskiftning, så besøg din lokale dealer. – Her kan du finde super-priser på glemte “støvede” ultralette lækkerier, da salget stadig ikke er så stort.

DSCN2319PUT & TAKE: Vinteren er “eksotisk” i mange søer. Arter som brødding, kilde- og tigerørred trives ved lave vandtemperaturer, og derfor sætter ejerne dem ud i den kolde tid. – Fisk dybt, langsomt, småt, gult og hvidt 🙂

10893332_770438579691347_2011272313_nGEAR: Husk at dit UL-gear kan tumle større fisk end du – og især ikke UL-fiskere – tror. – Og fighten behøver ikke at være længere end med alm. spinnegrej! – Får du en stor fisk på, så støt klingen med den frie hånd!.

RSCN2297FOTO: Kommer du hjem med et knivskarpt fiskefoto, så prøv at tænk i beskæring af små brudstykker. Det kan give et flot resultat. Detalje-billedet her er beskåret ud fra et skarpt fuld-fisk-billede af en aborre 🙂

DSCN2248TEKNIK: Sidst på sæsonen er der godt med havørreder i de mindre åer. – Det er guf for dig og din UL-stang, som nemt kan dække de mere beskedne vandløb. Fisk opstrøms, – så når du nemmere ud forbi brinkens forhindringer.

RSCN2087ENDEGREJ: Små UL-poppers kan blive tynget en anelse ned i vandet af stålforfanget, med hæmmet effekt til følge. Find lette stålforfang med høj densitet (flydeevne), eller bind dem selv af højtflydende materiale.

DSCN2154TEKNIK: Sommertid er top-water tid!. Der findes mange fine poppers som kan tumles på UL-gearet. – Og små poppers kan sagtens lokke store gedder til overfladen – så hold fast!. Prøv også poppers i aborresøen!

DSCN2061TEKNIK: Selv om vi med vores ultralette gear kan fiske “solen sort” uden træthed i arm og skulder, er det en god idé med en pause. – Husk dine favoritingredienser til en hyggestund. Mine er Tuborg og Skjold 🙂

DSCN1754GEAR: Det er fristende at gå all in når man sammensætter sit finesse-grej. – Mindst mulige stang og hjul. Men lov dig selv at teste hjulet inden køb hvis du går efter hjul i størrelse 500. Det er meeeeget småt!!…

DSCN1744ENDEGREJ: Gedderne elsker ofte store fyldige agn med høj vægt til følge, hvilket vi UL-tosser ikke er vilde med. Men du kan tilføre længde og fylde til dine agn med en squid på 3-krogen (fra torske-rigs). 

DSCN1714PUT & TAKE: I den kolde vintertid – hvor stort set alt mit put and take-fiskeri foregår – har jeg absolut mest held med hvidt og især GULt på mine agn. Jeg fisker langsomt ved bunden, og skifter mellem spinner og blink.

GEAR: Husk jævnligt at tjekke linens tilstand.
– Især de yderste par meter som forhåbentligt får mange tæsk fra fightvillige fisk 🙂 En tynd og glat fletline (0,06-0,10) anbefales.

DSCN1638FOTO: De fleste benytter digicams/telefoner, hvor der bare kan skydes løs. – Og det skal udnyttes ved hver fisk!. Fotoet ved siden af så fedt ud gennem linsen, men ved hjemkomst lignede det cirka et råddent lig!.. 

DSCN1671GEAR: Vintertid er vedligeholdelsestid. Dine hjul bør smøres, linerne tjekkes grundigt igennem for skader og der skal ryddes op i grejæskerne. SÅ er dit finessegear helt klar til den nye sæsons ultralette eventyr.


 

– Har du et U.L.-tip, så smid det i svar-feltet herunder. – Følg med på siden og få inspiration til dit UL-fiskeri 🙂 


7 kommentarer til “U.L.-TIPS TIL DIG”

 1. Har du erfaring med Daiwa Prorex 17 LT 2000D fastspolehjul? Overvejer stærk at investere i dette til UL fiskeri, da hjulet er utroligt let – 165gr !

  Kan se at du selv bruger P&M Osmose STING UL stang, har du erfaring med LURE modellen 6’3fod 1.5-7gr ?

  1. Jeg har på trods af at der har været et par håndfulde UL-hjul igennem i løbet af min UL-tid, ikke haft fingre i et Daiwa endnu. Det virker næsten som om Prorex’en er fejlkatagoriseret, når et størrelse 2000 (jeg går aldrig over str. 1000) kun vejer 165 gram?. – Og det ser jo lækkert ud. – Men hvis du kan se det “live” i en butik inden køb, var det nok en god idé, for måske de fysiske udvendige mål på hjulet er så store at man taber noget finess i sit UL-setup.
   Min Sting er den gamle Redoutable (forgængeren for Osmose) og den er jeg vildt glad for (har været på +6 kilo på den). Lure-modellen har jeg ikke haft fingre i, men jeg kan ikke forestille mig andet end at den er super lækker! Tak for dit spørgsmål / ULFISK.com

 2. Hej
  Jeg er ny i UL verdenen og har en Sting 0,5-3,5 grams stang. Jeg har lidt svært ved at finde endegrej der er så lette. Kan du anbefale mig nogle og evt. hvor de kan købes? På forhånd tak 🙂

  1. Hej – og tak for din kommentar – hvad vil du gerne fiske efter – og hvor? – Mon ikke jeg kan komme med et par bud på gode endeagn uanset hvilke type fisk du går efter 🙂 – husk at den Sting (i min verden) godt kan klare mere end de 3,5 gram, – hvordan forhandleren så stiller sig i forhold til garanti, ved jeg ikke. – Jeg synes at min Sting kører fint med både agn over (op til 7 gram) og under de 3,5 gram 🙂

   1. Tak for svar 🙂 Jamen jeg fisker mest i put and take og synes det har været svært at finde blink osv der er under de 3.5. Men hvis det fungerer fint op til 7 gram så er det ikke noget problem at finde endegrej tænker jeg 😀

   2. Jeg vil foreslå Stripper 4 grams, de små Nails på 2-4 gram ABU’s Fast Attack 4,5 gram i kobber og sølv, Savage Gears caviar spinnere i 6 gram og eventuelt de hypede Præsten 4,5 gram og Fidusen 3 gram. Pas på når du kaster med tunger agn end 3,5 gram – du skal lige “føle” dig frem 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: