ER U.L. KONTROVERSIELT?

– U.L.-KRITIKERNES RØST – og mine tanker om deres indvendiger:

“U.L.-fiskeri er unødig leg på fiskens bekostning!”
– Det er vel aldrig sjovt for en fisk at blive fanget uanset grej?

“U.L.-fiskeri giver længere fights og øger mælkesyren i fisken!”
– Kunne nemt være en misforståelse… – man skal ikke sidestille en
mere intens U.L.-fight (nogen kalder det sjovere fight – hvilket man
nok skal være varsom med) med en længere fight. – For giver brugen
af U.L.-grej en længere fight end med “heavy gear”? – Det mindes jeg
kun MEGET sjældent at have oplevet!

“U.L.-grej er bare for spinkelt til at udtrætte en god fisk!”
– Lader man være med at fiske på storvildt som laks og stør, er min erfaring at den meget korte stang faktisk er rigtig god til at lægge pres på en god fisk!

“U.L.-stænger giver altid lange fights på grund af den tynde line!”
– Mine liner (0,10-0,12) holder ca. 7 kilo! – Ovennævnte kunne være udtalt af éen fra den ældre generation af lystfiskere, som holder fast i en tyk nylon-line på måske 0,30, og som ikke har opdaget fletlinens høje brudstyrke. – En god 0,30mm nylon som ex. Abulon Premium holder – til sammenligning med ex. min Fireline – kun godt 6 kilo…

“U.L.-fiskeri er mangel på respekt for fiskene!”
– De lystfiskere som slår sig på U.L.-spin er som oftest erfarne fiskere, som ved hvordan man benytter sit grej, indstiller bremsen korrekt og håndterer ( – og ofte genudsætter) en landet fisk forsvarligt.

“U.L.-fiskeri er bare så etisk ukorrekt!”
– Jeg peger normalt ikke fingre af andres foretrukne fiskemetoder,
men peger de mod min, – så kan der da nødvendigvis skydes retur mod U.L.-kritikerne… – Via smilende provokation forstås: 🙂

Kritikertype → Tørfluefisker: Mon han har bedre chancer ved en “utilsigtet” krogning af en storfisk med et nylonforfang på 0,12…?
(Har selv fisket stalling med 0,12  i vande med 3 kilos regnbuer…) Kritikertype → Heavy-Gear-spinnefisker: Har en fisk bedre af at blive vold-flået på land…? – Den har bedre af at brænde lidt krudt af?
Kritikertype → Lineklasse-rekord-jæger: Han underdimensionerer med fuldt overlæg sin egen connection til fisken: Nemlig linen… Kritikertype → Laksefluefisker: Hans nylon-forfang formodes at knække før en 0,12 fletline?! – Alternativt får han en længere fight.
Kritikertype → Ormefisker: En UL-fight behøver slet ikke at være længere end hans, – til gengæld vil genudsætningen ofte være nem!
Kritikertype → Medefisker: Vil en fisk som er kvikt fightet på UL-grej og hurtigt genudsat mon hellere top-stresses i et keep-net?
Kritikertype → Bulefisker: Mon hans torsk har det godt når den bliver “hjulet” op så hurtigt at den ikke kan tryk-udligne….?

– Men igen – jeg har slet ingen problemer med ovennævnte fiske-former, så længe gældende regler og almindelig mådehold overholdes, og når bare jeg kan dyrke min form, som jeg står 100 procent inde for  🙂

♦ Der er dog ingen tvivl om at vi som U.L.-fiskere skal leve op til det ansvar som vi får, når vi med fuldt overlæg “neddimensionerer” – jeg
siger “tilpasser“- (mens kritikerne helst siger “underdimensionerer”) – vores grej. – Og derved pålægger vi os selv ansvaret for at kende grejets ydeevne, vedligeholde det (ex. skifte den vitale line ved slid!) og – afhængig af erfaring – at kende vores begrænsning i forhold til lokation (rækkevidde) og stangens brudpunkt (fiskens størrelse).

røspMU74jnv12
– Vedkend dig dit erfarings-niveau og dermed dine begrænsninger!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: