HVEM ER JEG?

– Hej kære læser, – og velkommen til!. – Her er noget om mig selv:

Navnet
er Jørn Nordahl og passionen er UL-fiskeriet. Jeg er absolut all-rounder, og fisker både langs åen, på kysten, i geddesøen og på molerne. I vintersæsonen terroriseres områdets fine put & take-søer og kysterne med mit tungevindue, hvorefter forårets komme varsler overgangen til især å- og vestkyst-fiskeriet. I sommerperioden bliver der også tid til UL-hygge ved medesøerne.

– Jeg har grundlæggende en ret ukompliceret tilgang til lystfiskeriet, og ser det ikke som en teknisk og ingeniøruddannelseskrævende disciplin. Desuden er jeg langt fra en grejnørd, og går ikke op i dyre mærker. – Her på siden vil der ikke komme lange indviklede teorier. Fisk er jo ikke just på intellektuelt niveau med os (som nogen ynder at ophøje dem til at være…). – De kan ganske simpelt fanges fordi de er sultne eller sure :-), og det gør lystfiskeri til en uhøjtidelig, sund, spændende, hyggelig og ganske jordbunden fritidsbeskæftigelse.

– Spin eller mede – stort eller småt? = Doesn’t matter, – bare det er UL 🙂

Fiskevandet afgrænses af Limfjorden i nord og Varde-egnen i syd. – Dermed bliver køretiden fra min “basecamp” i Herning max 1 time.
– Se hvor jeg “huserer” hér: ulfisk.com/om/mine-vande. Spørg gerne!

Fiskearterne som jeg går efter er vidtfavnende og omfatter 100 forskellige danske fiskearter. – Se eventuelt min UL-artsoversigt her: ulfisk.com/om-mit-fiskeri/u-l-arts-fiskeri/

Grejet udgøres som hovedregel af mine efterhånden 13 små 2,3 til 7 fod lange Ultra Light-stænger, og UL-gearet er absolut det  foretrukne “våben”. – Undtagelsesvist dog i uge 24 og 25 hvor majfluerne sværmer, – her fortrænges de af tørfluepinden! – Drømmen er at nå 100 danske arter på UL-gearet, – og jeg nærmer mig med hastige skridt!

– Smuk efterårsaborre, – selvfølgeligt taget på ultralet gear!

– Jeg skal aller helst til vandet en gang om ugen for at få en “slurk” af verdens bedste cocktail: – Den indre ro som opleves ved vandet mixet med skønne adrenalin-udløsende hug, og godt krydret med høj-intense fights. – Og så lige toppet med den smukke natur. Det’ fa’me nice! 🙂
– Plads til lidt hygge-pral: Jeg har/har været indehaver af 5 danske rekorder: Grundling, Lille Hundefisk, Finnestribet Ferskvandsulk, fluefanget Stalling og lineklasse for Stavsild 🙂

Jeg er lige nu medlem af: www.grindstedsportsfiskerforening.dk,  www.FFFD.dk, og også Danmarks Sportsfiskerforbund. – Overvejer dog altid nyt vand!

Civilt arbejder jeg som teknisk konsulent i Midt- og Nordjylland. Jeg er 53 år og bor i Herning med fruen og min yngste datter på 19. Ud over UL-fiskeri går jeg op i mad, min havedam, FCM og Liverpool FC.

“Crime-scene” – Fra Hvide Sande til Grenå  🙂

- - Jeg, fruen og tøserne: Anne på 12 og Stine på 17 i hollandske Maastricht :-)
– UL-fiskeren sammen fruen og tøserne: Anne på 12 og Stine på 17 i hollandske Maastricht 🙂

- Usædvanlig U.L.-fangst: Sømrokke (3,1 kilo) taget på 0,7 grams stang!
– Usædvanlig U.L.-fangst: Færøsk Sømrokke (3,1 kilo) taget på 0-7 grams stang på 5,6 fod!

 


– Kontrastfiskeri! – Det helt tunge gear spændt op til Stør-lir 🙂

 


– I vinteren 2021 lavede David Nielsen fra onlinemagasinet Specineers.dk et interview med mig omkring ULFISK.com og min UL-passion.
Det kan findes lige her: EN SNAK OM UL-FISKERI…god læselyst 🙂


6 kommentarer til “HVEM ER JEG?”

  1. Hej Jørn. Så har jeg også studeret din fiskeblog:) skal det kategoriseres som en overspringshandling fra studierne?;)
    KH Louise

  2. Hej far. Jeg tror, du bliver rigtig fame på denne her blog. Jeg har virkelig brug for nogle fiske tips, skal vi ikke tage til Østrig og fiske sammen :-O 😀 ❤

  3. Hvordan ser det ud med majflubestanden i Holme Å efterhånden? Er det værd at køre efter? – kunne Grinsted være et bedre bud?

    1. Holme holder stadig fint med majfluer i sæsonen, – dog ikke i samme kaliber som øvre Kongeå, hvor der ind i mellem kan være FOR mange. Grindsted å er en vårflue/døgnflue-å og kan ikke præstere majfluer af betydning. – Jeg fiskede den i 7 sæsonener og har i alt set en håndfuld, selv om jeg havde en del ture ultimo maj og primo juni.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: