ARTSJAGT PÅ SICILIEN

Sicilien kort opsummeret: Fish and Fun!

Sidste måneds drengetur til Sicilien blev en skideskæg og ovenud oplevelsesrig tur med mine gode fiskekammerater Peter og Kasper. – Og artsmæssigt fik jeg da også klasket en del nye arter på UL-scorekortet….

Indkvarteringen på det tudsegamle tidligere kloster, som var bygget om til et ret fedt hotel sad lige i skabet, – med lækker pool, billige fadbamser og en classy restaurant. – Og med Peter som chauffør og Kasper som navigatør i den lejede Jeep, var der også styr på logistikken på mafioso-øen. – Og så var det ellers bare med at få udforsket øens mange spændende fiskepladser….

Vi fik – trods den ulidelige varme (30-35 grader alle dage) – udforsket flere havnemoler, spændende kystspots og både en sø og en underlig å som lå i noget der lignede et månelandskab… – For mit vedkommende viste det sig hurtigt, at det aller sidste gear som røg i kufferten inden afrejse, også var det mest effektive!: – Min lille isfiskestang var nemlig perfekt til små-arts-fiskeriet, og den stod da også for hovedparten af de 16 arter jeg fik skrabt til mig: Black Bass, Klippekutling, Multe, Guldmulte, Læbemulte, Incognito-Kutling, Slender-Kutling, Junkergylte, Øjeplettet Savgylte, Lesser Amber Jack, Blue Runner, Rusty Blenny, Saddel-Havrude, Annular-Havrude, Middelhavs-Jomfrufisk og – på topbilledet: Skriftbars. – De fire førstnævnte var gamle kendinge, mens de 12 sidste var helt nye, og bragte min totale UL-score op på nu hele 137 arter. Så jeg var naturligvis overnud tilfreds med artshøsten. – Især Junkergylten, Læbemulten og Blenny’en var jeg super glade for:

Vi fik også jagtet de større fisk, hvor det lykkedes at få Black Bass’en, Amber Jack’en og Skælkarpen i tale, mens vi desværre måtte nøjes med sporadiske kontakter til nogle nasty Muræner og nogle store sporty Blue Runners (den jeg fik var bare en lille fyr).

Kasper med en flot Greater Amber Jack fra havnen i Terrassini

Ikke kun de fiskemæssige oplevelser stod i kø!: Ex. måtte vi hastigt spurte i sikkerhed fra en af de utallige skovbrande, og samme aften blev vi stoppet af det helt gustne narkopoliti (lige der var vi sgu ikke specielt sjove…). – Senere blev vi over aften-skænken underholdt af lidt naturaction på hotellet i form af en fight mellem en gekko og en flagermus.., – Og i en forstad til Palermo spottede vi en mafia-boss, og blev desuden underholdt af en paradekørsel med 25 Lamborghini’er (jep, – der var da lige top-fede øser for ungefär 100 milloner kroner dér…). – Og så var der det flyvende skilt, nappende krabber, stikkende kaktusser, gasonila-boys, syndsforladelsen i katedralen, RyanAir-bøvlet, firefigterflyene og, og, og,, – jeg kunne blive ved, – for det udviklede sig sgu egentligt til lidt af en crazy tur 🙂 🙂 🙂

Trope-cap og UV-tøj beskyttede godt mod den skarpe sol

Overordnet set efterlod den italienske ø følgende indtryk:
* Overdrevet lækker mad på de mange autentiske restauranter
* Virkeligt søde, hjælpsomme og imødekommende mennesker
* Lemfældig omgang med affald, – det lå overalt langs vejene
* Ustyrligt mange – og ofte ukontrollerede – skovbrande
* Ekstremt varmt (ultimo september) med op mod 37 grader…
* En Ø som byder på uendelige oplevelser af enhver art! 🙂

* Fiskemæssigt ikke helt på højde med Azoerne og Færøerne

Middelhavs-Jomfrufiskene var der mange af, og de var nemme at fange

Hey – læs da også lige Kaspers beretning og se flere billeder fra turen her:
www.fiskefoto.dk/lystfiskeri-paa-sicilien


Skriv en kommentar