U.L. I PRAKSIS

– Fiskeriet med ultralet gear har været i en rivende udvikling siden ULFISK.com så dagens lys i starten af 2014. – Rigtig mange ses nu med UL-gear mellem hænderne, – desværre næsten udelukkende ved ørredsøerne, og det ærgrer mit glødende UL-hjerte. Bevares – enkelte fisker kystørred når vejr og vind er til det, men hvorfor kommer disse UL-fiskerne ikke “ud over rampen” – ud på nye UL-sats?
– Jeg startede selv i 2006 med UL-gear i åen, og fisker nu efter ALT med finessegearet, som bare har så ekstremt mange fordele (læs: HVORFOR U.L.?). Så det er sgu synd at især put & take-fiskerne ikke får det maksimale ud af deres lette udrustning. – Derfor har jeg fistret lidt med dette inspirations-afsnit om UL-teknik efter en lang række fede arter!

Så har du lyst til at udfordre nye fiskearter, nye lokationer og nye UL-teknikker? – Kort sagt komme ud på nye ultralette og inspirerende UL-eventyr? – Så har jeg herunder lavet en flok quick-guides til en lang række spændende fisk, hvor jeg skriver lidt om hvordan jeg angriber de forskellige arter. – Lige fra den helt lille nat – og vinter-aktive Smelt – over traditionelt Å-fiskeri efter Stalling og Ørred – og til “extreme UL-fishing..” 🙂  efter Pighvar, Havbars og Græskarpe. Du kan også læse UL-tips til lidt mere usædvanlige arter, som ex. Helt, Elritse og Rimte.

MED UL EFTER ÅENS ÆDLE:
Tidspunkt og teknik til Bæk- Hav- Regnbueørred, Stalling og Helt

Link: UL-TEKNIK ÅENS ÆDLE

MED UL EFTER DE FREDELIGE:
Fredfiske-fest med Skælkarpe, Græskarpe, Suder, Brasen og Rimte
Link: UL-TEKNIK EFTER FREDFISK

MED UL EFTER SØENS PREDATORER:
Hvor og Hvordan: Gedde på spin/mede, Aborre, Sandart, Hork og Ål
Link: UL-TEKNIK PREDATORER

MED UL PÅ MOLERNE:
Hvordan du fanger Hornfisk, Fladfisk, Torskearterne, Sild og Fjæsing
Link: UL-TEKNIK PÅ MOLEN

MED UL PÅ KYSTERNE:
Om jagten på Makrellos, Havbars, Pighvar, Havørreder og Stavsild
Link: UL-TEKNIK PÅ KYSTEN

MED UL I ØRREDSØEN:
Fang Regnbue Vinter og Sommer, Brødding, Guld- og Tigerørred
Link: UL-TEKNIK I ØRREDSØEN

MED UL EFTER “DE HELT SMÅ”:
Hils på 5 “salte” mikroarter og 5 af de helt små fra det ferske… 🙂
Link: UL-TEKNIK EFTER MIKROERNENote: Jeg har under hver art noteret et anbefalet UL-erfaringsniveau. Dette er skrevet ud fra hvor nem en tilgang der er til arten (nogle kræver meget research og/eller mange kilometer i benene) og hvor voldsom en fight der venter. – Husk at en havbars-fight på en stenet kyst eller en karpefight i en “snagget” sø ikke kan sammenlignes med regnbuefights i en trimmet fiskepark!. – Er du helt grøn eller har du kun fisket med UL i ørredsøen, vil jeg anbefale at starte med disse super fede UL-arter: Hornfisk, Makrel, Aborre, Brasen, Bækørred i åen og mindre Gedder.


Jeg er selv hverken professionel lystfisker, biolog eller supermand på de enkelte arter, så for troværdighedens skyld, har jeg også skrevet en linje om mit eget UL-erfaringsniveau med de enkelte arter. Derfor har jeg også valgt, kun at omtale arter som jeg selv har erfaring med på UL-grej. – Men samtidig håber jeg på sigt at udvide med arter som jeg selv mangler ex. Multe, Slethvar, Sortvels, Tunge, Knude og Koikarpe…

God fornøjelse når du begiver dig ud på nye eventyr med finessegearet.– U.L.-rimteræs er sgu fedt

ULFISK.com ønsker god læselyst 

%d bloggers like this: