MIN BEGYNDELSE

– Her får du historien om hvordan jeg kom i gang med U.L.-gearet:

♦ Jeg var vældig heldig med tørfluestangen ved stalling-premieren tilbage i 2005, hvor jeg efter en række gode stallinger fik landet et stort eksemplar på 42,0 cm og 825 gram. – Denne flotte fisk viste sig nemlig senere at blive godkendt som ny dansk fluerekord, hvilket via Fiske-Avisen udløste et flot kystflue-sæt. – Problemet var så bare at jeg ikke brugte – og stadig ikke bruger – (eller evner at bruge…) – det tungere fluegrej, men kun benytter det lette tørflue-grej. Så jeg tog chancen og forsøgte at få “nasset” mig til en anden præmie via sponsoren Pure Fishing. – Kein Problem!. – Der var nu frit valg af grej for 3000,- slag, og hurtigt fik jeg afkrydset en taske, en rygeovn og en god jakke – så’n lige det jeg stod og manglede, – men så – i mangel på yderligere fornuftige valg – en mærkværdig bette Ultra Light-stang med tilhørende miniaturehjul og 0,12 mm nylon line…

♦ Et par måneders tid efter fangsten af den fine rekord-stalling, var der bud fra postmanden, og det var tid at pakke “goodie-boxen” ud: Praktisk taske – tjek!  Fiks rygeovn – tjek!  Funktionel jakke – tjek!
Sjovt lille underligt “børne”-fiskesæt – tjek? – hmmm – måske…..

♦ Knapt et år efter… – en sen aprilaften, sad jeg på brinken ved den skønne  Ansager Å og så meget tilfreds, lettere forundret og lidt træt ud. – Inden denne korte aftentur havde jeg fået øje på den lille pind i stang-reolen, fået monteret mikro-hjulet og spolet den tynde sytråd på. – Og sandelig om ikke den både fandt vej til bagagerummet og senere til åbrinken. – Første kast med en lille 5 grams spinner fik alt for meget længde…, i det jeg ikke lige havde regnet ud, at svirpet i den lille stang i kombi med den tynde line, kunne sende så let en agn langt….

- U.L.-stangens første trofæ-fisk: Lækker vild Bækørred på ca. halvandet kilo og 54,0 cm
– U.L.-stangens første trofæ-fisk: Lækker vild Bækørred som passerede den halve meter

♦ Næste kast var noget mere kontrolleret og landede ungefär som planlagt, og et par sekunder efter var der hug fra en godt fightende bækørred. – Efter en kort – men yderst intens og underholdende fight, hvor jeg virkeligt kunne mærke fiskens “moves” langt op i armen, – var det lidt overraskende, at den – i øvrigt ganske kønne bækørred – viste sig at være under 30 cm. – Og så gik det jo op for den landlevende part af fighten, at den sensitive fight-fornemmelse røg i top på grund af det lille multi-fleksible og spinkle “sugerør” som nu lå i græsset.
– U.L.-Kærligheden spirede…..

♦ Bækørrederne var virkeligt i fantastisk hug-humør denne aften, og jeg havde yderligere en håndfuld af de rødprikkede på land. – Alle i fin størrelse fra 30 – 40 cm, og alle leverede helt forrygende fights, som matchede perfekt med mit nye 1,68 cm “lange” våben. – Genial kombi!. Følingen med fiskenes hug, rusk, spring, rul og udløb gjorde oplevelsen med hver fisk helt fænomenal, og samtidig konverterede jeg hver eneste lille markering til fast fisk på det sensitive grej.
– U.L.-Kærligheden voksede….

♦ Da klokken havde passeret 21.00, og tusmørket havde lagt sig over ådalen, sendte aftenens sidste svirp den lille grønne spinner op på de allersidste meter af foreningens stræk, og godt et sekund efter gav et kraftfuldt hug en herlig sitren hele vejen op gennem den lille stang og dybt ned i rygsøjlen…. Yeeeehaaa, – så var der “fuld bingo” på den nu sammenkrøllede U.L.’er, og det fedte-lille hjul vrælede højlydt. Hu-hej en fight: Hektisk, intens, tung, semi-ukontrolleret og sensitiv på en gang, – og efter en rum tid lå resultatet i nettet: En fuldfed Bækørred på cirka halvandet kilo og på godt og vel en halv meter. Fantastisk U.L.-debut!!.
– U.L.-Kærligheden var fuldkommen!

♦ Jeg var meget tilfreds med de 7 “bækkere”, men også lettere forundret over at grejets dimensionering i forhold til fiskene, kunne forøge fight-glæden så markant. – Og jeg var lidt træt i arme og hoved efter en perfekt aften…

- Siden 2012 har UL-feberen taget lidt overhånd: UL-blog, nyt gear, UL-båd og større og større fisk!
– Siden 2011 har UL-feberen taget lidt overhånd: UL-blog, nyt gear, UL-båd og kapitale fisk!

♦ Efter den oplevelse har UL’eren været med ved mindre åer et utal af gange, og har været årsag til mange krogede fisk og fine fights.
Siden 2012 har den været førstevalget ved put n’ take-søerne, – hér har den været hovedårsagen til, at jeg har genfundet glæden ved dette fiskeri. – Og de seneste ti år er UL-gearet kommet med alle steder. – Uanset om det gælder Havørred, Pighvar, Karpe, Bars eller mikroarter – you name it – alle arter bliver nu udfordret med mini-pindende. – Og efterhånden er der blevet noteret knapt 90 forskellige danske arter på mit “UL-scorekort”… 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: