REJSEFEBEREN RASER

– 2022 skulle gerne byde på lidt eksotisk action, – rejsestængerne er købt 🙂

Når nu Corona’en tilsyneladende ikke længere er en modspillende faktor, er der mulighed for at kunne gennemføre nogle fede rejseplaner i denne sæson. – For UL-stængerne skal jo luftes lidt engang imellem, – og med de planlagte rejserier var der jo en perfekt anledning, til at udvide min “lille” ultralette stang-familie med to nye 4-delte “rejsekammerater”…

Jeg har længe kun haft éen fast følgesvend ud i den store verden – min højt skattede lille hvide Fenwick Wildwing. Den 5,6″ 3-delte pind har været med i kufferten til Sverige, Holland, Belgien og ikke mindst de to paradisiske – og fiskerige – øgrupper Færøerne og Azorerne. Den lille 3-delte fyr er beskedne 56 centimeter i sammenfoldet tilstand – genialt! – Og nu har den så fået et par nye “Brothers in Crime”… 🙂

Jeg gik efter noget 4-delt, som kunne bankes ned i kufferten uden problemer, – og så naturligvis stænger som kunne overholde mine ret stramme krav til hvad en UL-stang er!. – Nogle vil måske mene, at jeg er en pjatrøv, men for mig kategoriseres en UL-stang som værende max 7″ lang, og med en max kastevægt på 7 gram. Jeg rodede lidt rundt på de hjemlige jagtmarker, men fandt ikke rigtig noget. – Men det gjorde min gode fiskekammerat Alex, som er ret ferm til det der net-halløj, og han gav mig et fedt hint om mærket WFT. – Priserne herhjemme var dog lidt heftige for en jysk nærigrøv, men ved en gennemprygling af Google fandt jeg et par supertilbud hos tyske Angeldomäne 🙂

Den første pind i kurven blev en WFT Penzill Blackberry på 6,5″/1,95 cm med en kastevægt på 2-7 gram. – Og vigtigst af alt en rejselængde på kun 55 centimeter. Den er med skumhåndtag, lavet i “30 tons carbon” og egenvægten er 120 gram, – og jeg ved at stangvægte på 100-130 gram er fint afbalancerede med et hjul i størrelse 1000 – Altså en rigtig UL-mølle :-). Den fine stang fandt jeg til kun 51 euro / 380,- kr. mod en vejledende dansk salgspris på 999,- kr. – “gooooood catch!” 🙂 – Og når man godt kan lide at udfordre sit UL-gear er det sgu da ret frækt, at der lige over hjulholderen står teksten “The Spirit of big fishing” 🙂 🙂 🙂

Jeg blev dog fristet af endnu en lækker WFT’er, – en Penzill Nano på 6,8″ (2,03cm/transportlængde: 60cm) med en kastevægt på 1-7 gram. Egenvægten er på beskedne 105 gram, den er med Fuji hjulsæde og grebet er lavet i noget ret lækkert kork. Jeg slap med 55 euro – altså godt 400,- dask mod en dansk vejledende pris på 799,-. Altså endnu er ganske stabil handel 🙂

Begge stænger er testet i ørredsøerne, men skal selvfølgeligt også prygles igennem på nogle fede dansk all-round-lokationer inden de ryger med i kufferten til følgende foreløbigt planlagte destinationer:
Juli, Amsterdam (Familieferie med streetfishing efter Sandart, Aborre og Asp)
August, Sjælland (2-dage efter ex. Dværgmalle, Pigsmerling og Malle)
September, Mallorca (Venneferie med et par timers fiskeri – måske Multe?)
Oktober, Azorerne (7 dage efter Barracuda, Bass, Gaffelmakrel og Karpe)

– Wish me luck ude i den store verden, og husk ALTID UL’eren på rejsen…. 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s