NASTY STUFF

Det er absolut ikke alt på Azoerne der er nuttet og smukt….

Når man fisker allround med diverse spin- og især medeagn, ryger der ind imellem fisk på land, som man ikke lige er heeeeelt sikker på, at man vil i nærkontakt med…. – Tre af den slags arter røg vi ind i – så her følger der lidt “Nasty Stuff”….

Jeg havde åbenbart en magnet i mine agn, som tiltrak de små rødlige Scorpionfish. En giftig sag med et ubehageligt stik på linje med et slangebid, – men med research kommer man ofte langt…. – Så jeg var forberedt på, at der var risiko/chance for at komme i kontakt med de røde djævle, og var derfor bevæbnet med en praktisk fjæsingtang.

Det lykkedes fint at undgå kontakt med de mange giftige pigge, – faktisk endte jeg med at håndtere hele syv Scorpionfish fanget på tre forskellige lokaliteter. – De var fordelt på de to arter: Maderian Scorpionfish (til venstre og i midten) og Azorica Scorpionfish (til højre), – tak for artsidentifikationer til Sjors Waterschoot/Specieshunters.com 🙂

Nogle blækspruttefiskere ved fiskepladsen i Rabo de Peixe havde fanget en stor tun

En anden lille sjov og små-nasty fyr som jeg også fangede sidst jeg var på Azoerne er den lille kuglefiske-art Northern Pufferfish. Jeg var – og er – stadig lidt forbeholden i forhold til håndteringen af den lille piggede fyr med det stærke næb. (- Læs mere om giftrisikoen ved visse kuglefiskearter her: Om Kuglefisk….) – Kasper derimod var sgu ikke nogen kylling, så da jeg fangede et eksemplar på ydermolen ved fiskerbyen Peixe, skulle der da lige leges…. 🙂

Kuglefisken var en af Kaspers ønskearter, da han ikke havde fanget sådan en lille ballonfisk før, og det lykkedes ham heldigvis på sidstedagen: Vi var taget hen på spottet hvor jeg fangede et par stykker for 3 år siden (fiskerihavnen i Ponta Delgada), – og de var der heldigvis stadigt, og vi kunne begge lande den mærkværdige Northern Pufferfish 🙂

Smilet er altså ret stort bag den flotte gul-brune ballon 🙂

Og så rykker klamheds-faktoren lige et stort nøk opad…! – Faktisk helt op på max!! – I mørket på havnen i Vila Campo hvor jeg gik og makkede med nogle u-hugvillige Papegøjefisk, spottede jeg pludseligt en brutal Muræne! – Den sindssygt aggressive fiskeart med den giftige slim og det vilde tandsæt (se topbilledet). Flere gange sænkede jeg rejer og små agnfisk ned foran den, og den angreb vildt hver gang!!! – Riiiimeligt pisse-i-bukserne-spændende, for – trods ærefrygten – ville jeg da gerne have arten med det dårlige ry på min UL-liste! – Det kunne være ret blæret, for en Muræne på Ultralight Gear er der nok cirka ingen der har præsteret…?.

– Desværre havde jeg valgt en trekrog, og da jeg endeligt fik sat krogen med et meget kraftigt modhug, fik de to løse kroge fat i en sten da murænen trak sig ind i sin hule, og den fik sig derved revet fri…. Piiiiiis!!!
Men efter en halv time plus en ølpause gav Kasper den et skud. – Han havde klogeligt valgt en enkeltkrog, og via sin kraftige stang kunne han hurtigt “fighte murænen flad”, og løfte den op på kajen. – Nice job! 🙂

Vild fisk!: Muræne af arten “Brown Moray” på godt 70 centimeter. – Nej, vi rørte den altså ikke! 🙂

Dagen efter var den gal igen – og her var det undertegnede som lykkedes med at lande en Muræne…, – på UL!. – Vi var ude på en mørklagt strand ved en lava-klippekyst, hvor jeg fiskede et let bundmederig med små hestemakreller som agn, lagt tæt op af en lille ø. – Efter en times tid kunne jeg sætte krogen “i noget”…? – Fighten var ganske kraftfuld på den spinkle 4-delte 0-7’er-stang, men jeg fik fint tumlet fisken ind til strandkanten, hvor Kasper kunne nette en – trut-trutteluuuut… – MURÆNE!!! 🙂 – Ja sgu!

Endnu engang holdt vi god sikkerhedsafstand til det hidsige bæst, og kom ikke i nærkontakt med hverken tænder eller slim. – Fotosceancen blev selvsagt lidt kaotisk i mørket, men det lykkedes da at få et rimeligt godt trofæfoto inden genudsætningen af min UL-art nummero 117!

Nasty, men stadig en drømmeart til UL-scorekortet – happy happy 🙂 🙂 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s