HVAR & SKRUBBER

– Hvar-tossernes første sats endte med en enkelt lille fyr til Peter

– Pighvarren er en svær fisk, og der skal fyres en del westcoast-timer af, hvis man skal have dem i tale. Årets første sats blev som forventet, og var nærmest en tro kopi af forrige sæsons første tur (HVABEHAR’ UL-PIGHVAR). Denne gang var forholdene dog sværere med uklart og køligt vand, men alligevel ramte vi da en enkelt…

Min tro westcoast-væbner Peter har haft en svær sæson i det sønderjyske, så glæden var ganske stor, da han efter allerede en times fiskeri, stod med en lille flot Pighvar 🙂 – Den huggede på et almindeligt kystblink. – Super duper start!

Herefter stemplede hele fem fine skrubber ind – i fine størrelser og godt tykke (Genudsat). – Lækre fisk som gav varmen i den kolde østenvind.

– En fin skrubbe i midt-trediverne

Jeg havde forsøgt mig med et nyt UL-setup til Pighvarrene med en lækker jig øverste og en efterhængt fiskestrimmel garneret med en larmende spinglow-fidus. – Og jeg var pænt tilfreds med, at den nye opsætning lokkede den ene af mine tre skrubber til hug. Jeg fik desværre ingen Hvar i dag, men er sikker på at den spin-glow nok skal give en rovplade, når sæsonen for alvor går i gang!.

– Flot skrubbe taget på min 5,6 fods wildwing – fedt!

Vi fik som altid flere fede “sideshow”-oplevelser – sådan er det bare hver gang man er på vestkysten! – Vi så kåde måger som dykkede efter mikro-fisk helt tæt på brændingen, marsvin i horisonten, cruisende rovfugle og fik kroget en af de mærkværdige Svømmekrabber – sjov type dér 🙂

Men den absolut fedeste oplevelse for et par arts-nørder som Peter og jeg var, da vi fandt hele tre eksemplarer af den nye danske art Kortfinnet Fløjfisk. En virkeligt flot lille fyr, som vi ikke har set før, – og spørgsmålet er om der tidligere har været fund af den på vestkysten?

De to af dem var desværre døde, men den sidste var – på trods af at den lå og rodede rundt oppe på stranden – absolut i live! Vi tog lidt billeder af både den levende og de døde – prøv lige at se hvor flot en art det er:

Vi fik udsat den som var i live i en en lille “revle-sø”, så vi for alvor kunne fotografere, observere og nørde den smukke fisk, hvorefter den blev sendt til havs igen. – Mon der er en stor bestand? – Mon de findes omkring molerne i området? – Kan man fange dem på stang med en mikrokrog? – Ganske spændende!

Næste tur efter Pighvarren løber af stablen når vandet forhåbentligt snart er klaret lidt op – ind til da giver de fede flashbacks til 2020-turene smil på læben 🙂
HVAR & JUICE…. , “AKVARIE”-HVAR og EN HVAR TIL HVER 🙂

– En af de flotte Pighvar som vi fik på land i 2020

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s