DE FINESTE SILD

For nogle et flok-“dyr” og en madfisk – for andre en smuk skabning

– Som nærmest på klokkeslæt stemplede silden ind i Hvide Sande, og så kom folk sgu “ad huse”…. – Hele nordsiden – og især flydebroen – ved slusen var fyyyyyldt med folk. Så jeg indtog ene mand sydsiden og hyggede lidt med UL-stangen….

Når jeg fisker sild bruger jeg ofte en af mine Cherrywood 0-7/7 fods stænger. De har en fin ryggrad og kaster godt med lidt tungere skyts. Det “tunge” skyts består af mine billigste 7-10 grams blink med to ophængere fra et tobisforfang. – Ud over at rigget synker langsommere end de 30-60 grams lod som normalt bruges i vestkysthavnene, virker det fint. På det rig plukker man oftest sildene éen efter éen, og får dermed fuldt udbytte af hver enkelt fisks ganske OK fightevner 🙂

En af de fem fede sild jeg fik på 20 minutters fiskeri

Silden er faktisk en virkeligt flot fisk, og jeg brugte en del tid på at forevige dem. – Blandt andet endte en af dem – uberørt for ikke at tabe skæl – i akvariet, mens en anden også bevarede skællene i mit gummibelagte net:

Solens stråler på en sølvskinnende sildeside – det er sgu da flot!

Vestkyst-sildene er i år som oftest i rigtig flot størrelse, alle lå på 25-27 centimeter, og var godt fede. Jeg genudsatte de to som jeg ikke berørte, mens jeg tog tre med hjem til noget pighvar-, skrubbe- og torskefiskeri. En lille ekstra oplevelse under mit korte sildevisit, var da en af de heeeelt store laks som ofte cirkulerer ved slusen, passerede lige foran min støvlesnude 🙂 – impressive creature!

Lækre Hvide Sande / Lækre Sild

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s