HVABEHAR’ UL-PIGHVAR

– Min første Pighvar – ikke noget “gulvtæppe” – mere en lille “dørmåtte”… 🙂

– Sæsonen for Pighvar er så småt ved at starte op, og derfor skulle de smukke plader da lige have et skud. Jeg teamede op med min gode kollega og fiskekammerat Peter, og dinglede til Vestkysten. – Det var sgu en ret god idé, for den første Hvar kom i hus, og i det hele taget var der bare masser af aktion!…

Den smukke plettede plade er en af de sværere arter at få kontakt med, og specielt her i starten af sæsonen er der ikke mange eksemplarer langs kysterne, så vi kombinerede det aktive spinnefiskeri med lidt bundmede, hvilket i øvrigt gav hele fire fine flade:

– Peter med de ganske fine flade, som målmæssigt var helt op til 36 centimeter

De var i øvrigt i rigtig fin foderstand, så de passede perfekt til en god middag for Peter og Co i det sønderjyske 🙂

Den fine pighvar jeg fik fingrene i kan du se herunder. – Den tog en sildefilet fisket som efterslæb på en Mo Slim-wobler. – Kunne det være den første Pighvar i Danmark taget på UL? 🙂
Det blev i hver tilfælde ikke den sidste, for senere fik jeg yderligere en, som dog – om muligt var endnu mindre med sine kun 20 centimeter….

– Den top-hypede Pighvar kan fint overlistes på UL 🙂 – Her med kom UL-art nr. 63 i hus 🙂

Flere gange under det fede brændingsfiskeri kom adrenalinen helt op at ringe… – Første gang da jeg tyrede rundt med en super fræk gul jig, og en fisk smadrede hårdt til den. En god fight på en stømfyldt plads senere, afslørede fisken sig som en bleg rødprikket krydsning mellem en Skrubbe og en Rødspætte, – også kendt som “Leps”. En mix-art som der er en del af på den sydlige vestkyst:

– En tyk Leps forelskede sig i den gule jig. Hele 36 cm og dermed ny UL-PR på denne mix-art 🙂

– Senere var den sgu gal igen på endnu en ny (og igen fuldstændig mennesketom… :-)) lækker lokation:
Et voldhug længst ude i kastet blev kvitteret med et kontant modhug og en hårdt pumpende hævet stang. (Jeg bruger denne manøvre for at reducere chancen for at Pighvarren graver/suger sig fast. Desuden bruger jeg min 6,6’er LRF’er som har god ryggrad og fisker kun på lavt vand, hvor jeg kan gå ud og hente en eventuelt sugende fisk)
– Denne gang var der også seriøst gang i fighten, hvor under fisken viste sin brunt-spættede overside i en bølgetop. Uh – det kan sgu kun være en flot Pighvar, og så toppede adrenalinen og nervøsiteten da for alvor…. – Så da fisken blev kanet ind på stranden stod der en noget skuffet UL-tosse og gloede på EN SKRUBBE….

– En flot pighvar-mønstret Skrubbe. Vildt flot eksemplar, men ikke lige den helt rigtige…

– Denne Skrubbe var i øvrigt – ligesom Leps’en – ny PR, og tog et slankt tobis-agtigt 10 grams blink. – Sådan set bare en super fed oplevelse med en super flot fisk!
Jeg havde yderligere et par hug, som kunne være Pighvar, og i det sæsonen knapt er begyndt, skal jeg nok ryge ind i et seriøst “gulvtæppe”. Og det var meget positivt at tre nye pladser, (som ikke er nævnt blandt pighvar-folket), alle tre holdt Pighvar. Den tredje og sidste nye plads leverede nemlig denne max nuttede lille fyr:

– Så bliver de vist ikke mindre… – UL-pinden er klar til et stort “flyvende tæppe”….

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s