GODE GRÆSSERE

Det blev en time med travlhed, for Græskarperne var brød-sultne

Et kort stop ved en sø som altid er god for en Græskarpe, blev besøgt i det gode vejr. Lidt brød på overfladen blev hurtigt overfaldet af småskaller, men snart blev nogle af godbidderne – som forventet – hapset af noget langt større….

Jeg eeeeelsker bare det visuelle fiskeri! – Om det er med tørfluerne efter bækørred og stalling i åen, efter regnbuer i putten eller med brød efter rimter, skælkarper eller græskarper er såmænd ligemeget, – bare det er visuelt! – Derfor havde jeg glædet mig til, at vestenvinden slappede lidt af, så jeg kunne forsøge mig på de brødelskende Græssere.
Jeg havde klargkort den gamle solide 6″ Sweepfire med et 7 grams kastevenligt wagglerflåd og en let enkeltkrog størrelse 6. – En pakke toastbrød under armen og så var jagten gået ind!

Græskarpens smukke store skæl. – En majestætisk fisk på alle måder 🙂

Jeg havde ikke meget fisketid, men der var action fra start, da en flot karpe langsomt steg til min godbid og indhalerede! – Og så var der eller gang i den, – græskarpen er en solid kamphane, og ofte kan fighten under stor spænding trække ud. Det gjorde den også denne gang!: Selv om jeg lagde ganske hårdt pres med den solide UL-klinge, måtte Penn-hjulet fem gange aflevere en del af 0,10’er-fletlinen. Men det lykkedes at få bugseret krapylet i nettet – og så kom der smil på mit solbrændte fjæs 🙂

54 centimeter og med en stor tunet “motor” bagpå 🙂

Græskarpen blev UL-art nummer 57 i denne sæson, så jeg var egentligt meget tilfreds. Kunne man lige lande en mere? – Hmmmm – der gik en halv time, hvor jeg baksede med krogholdet, – hele fire gange fik jeg ikke hooket ordenligt op – pænt frustrerende. – Men det skulle da bare være løgn! – Og så lige til sidst på min actionfyldte time, lykkedes det igen med denne fætter:

Denne gang ramte målebåndet 55 cm og vægten 2,1 kilo

Perfekt resultat – lige hvad jeg kom efter 🙂

Tidligere har jeg været ude i græssere i en noget vildere kaliber i andre søer, men selv om det virker voldsomt med +7’ere på UL, er det gået ganske fint. – Læs rapporterne her:
EN VILD VEGANER
VILD +8’ER ALBINO!
MEDE-RAID 4.0 – “SYD”

Det signalgule wagglerflåd kaster super godt. Hertil et solidt fluorocarbonforfang

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s