TYND TUNGETUR

I det mindste blev det til en ny art til årslisten…

Lørdag nat stod den på Tunge-jagt med tungevinduet i det østjyske. – Jeg havde egentligt rimelige forventninger om at spotte nogle af de spændende arter jeg stadig mangler på UL’ernes CV. Og det gjorde jeg da også, men at fange dem fattede jeg så ikke…

I løbet af natten så jeg masser af ålekvabber, havkarusser, fjæsinger, tobis, småtorsk, sortkutlinger, sandkutlinger og tangsnarrer, som jeg dog ikke gad at fiske til, en enkelt pighvar som ikke ville hugge, samt nogle ulke og skrubber hvor af jeg fangede en af hver

En fin skrubbe huggede på et rejestykke

Jeg fandt også hvad jeg søgte: 5 tunger, 5 stor tangnål og et par Glaskutlinger. – Alle 3 arter stod på ønskelisten, og ville da pynte på UL-listen, og gøre vejen til 100 arter på UL lidt kortere (PT 90 i alt / 82 danske). – Men hvad fanden hjælper det at finde dem, når de ikke gider at hugge… – En enkelt tunge hapsede dog en hel mysis – og gad dermed i det mindste at åbne munden – men jeg fik ikke sat krogen 😦

Stor Tangnål på en lille halv meter under vinduet. – Den gad så heller ikke at hugge…

Da natten blev til morgen og regnen faldt i vinduet, tog jeg et sidste kort træk, hvilket reddede lidt af turen: Blandt en flok af de allestedsværende havkarusser fik jeg spottet en enkelt Savgylte, som hapsede mit rejestykke med det samme 🙂 – og så var UL-års-art nummer 56 i det mindste i hus.

Savgylten er sgu altid festligt klædt på 🙂

Nå men nyt forsøg må gøres, for der skal da bankes nye arter på CV’et 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s