ONE PERFECT CAST…

– En seriøs racermodel tog min majflueimitation helt inde under brinken

– Med alt det UL-artshalløj jeg roder med, er det ikke fordi jeg er – eller egentligt nogensinde har været – nogen sublim fluekaster. Efterhånden er tørflue-liret kogt helt ned til en håndfuld ture per sæson, og da jeg slet ikke gør noget i vådflue/nymfe-fiskeri er kastene sgu noget rustne…. Mandag aften opdagede jeg – på grund af en tobaks-pause – en “sniger-ørred” helt inde under egen brink, og så var det at det lykkedes…:
– Det altafgørende og HELT perfekte kast….

Uha det var en tynd portion majfluer som fiskene fik serveret. – Vejret var fint, og sæsonen et par dage gammel, så det var en noget undrende skribent som flakkede rundt på må og få ved den sydjyske å, for at finde noget overflade-action. Hvor fa’n var Danica’erne??

Det opløftende var dog, at de ganske få eksemplarer jeg endeligt så blev hapset helt uden tøven. Og – fandt jeg ud af – af rigtigt gode fisk. Første store fisk ramte jeg efter at have “skudt” hen i nærheden af fem kilometer i benene (uden at kaste…) …. – Den stod fint placeret midt i åen på et helt lige stræk, vinden var svag og “camouflage-buskene” bagved var perfekt placeret. Så selv med en meget rusten kastearm lykkedes det i første forsøg at overliste en lækker-bækker:

– 40 ustyrligt smukke centimeter – KAPOW for en start på majflue-ræset!!! 🙂

Udramatisk fight, nem landing, hurtigt selvudløserskud og møjn til den citrongule skønhed. – Lækkert at man allerede via første kast kan redde majfluesæsonen 🙂

Der var helt zen-agtig ro på efterfølgende, men nu er det sådan at netop denne å i 2020-sæsonen har fået besøg af nogle store brutalt fightende regnbuer (læs evt. “RIVER-MONSTERS” ). – Og sådan éen ramlede jeg da lige ind i med #4-pinden…. – og så var freden forbi!

Jeg var trasket om på et gustent stræk, som holder på en af åens bedste standpladser, hvor jeg før har landet superfisk på majfluerne (ex. denne 49’er: MASSIVE ATTACK ). – Røven blev plantet i græsset – tiltrængt efter aftenens mange skridt, som havde sat sine spor i mine halvt-hundrede år gamle stænger. Blikket var fast naglet til den hemmelighedsfulde standplads….

– Fin majflueimitation som ikke klinker linen i kastet og tilmed er ret holdbar

– På det skumle spot helt inde under brinken på egen side – lige ved indersiden/indgangen til et dybt sving – skete der umiddelbart ikke en hujende fis….. Men tobakken kaldte og mens jeg sad og besudlede mine lunger (aaaaaahh det’ dejli’), fangede jeg en af de nu meeeget få majflueduns og placerede den i strømbanen ned mod pladsen. Et svagt sug med efterfølgende mini-ringe i det skarpe strømskel afslørede at der alligevel stod en stor fisk inde under hængebrinken.

– Det var nu chancen var der! – Standpladsen kan kun nåes med et nedstrømskast, og det er et “one-shot-spot“: – Kikser første kast vil fluelinen svinge lige ind i fjæset på fisken, og de helt store fisk er sgu lidt touchy med den slags… Fluen kommer i luften – linen slippes – et håndledsstop. – Og fluen lander med hjælp fra et heldigt vindpust helt perfekt, linestoppet gav det helt rigtige drev ned mod fisken og en “kærligt” timet strømhvirvel fører fluen helt ind under brinken.
– “The Perfect Cast”… 🙂  – Sekundet senere forsvinder fluen med et bestemt sip. Modhug! Fast fisk! Stor fisk! – Fighten kunne jeg skrive en milliard linjer om, men vælger bare at ordene: “Best Fight Ever!“…

– Et lille træ-net gør landingen af store fisk ganske “spændende”.. Ny PR-Regnbue 49cm/1440g.
– Perfekt bygget med perfekte finner – bare en helt igennem lækker stribet bandit 🙂
– Flot ror som blev brugt til at give mig den bedste #4-fight til dato 🙂 🙂 🙂

Den store regnbue som har opholdt sig i åen siden i vinters, havde tydeligt tilpasset sig livet i vandløbet på bedste vis. – Den var super strømlinet, velnæret og havde tilkæmpet sig den bedste standplads. – Og den diskrete måde den indtog føde på indikerede i øvrigt kraftigt, at der var tale om en snedig gammel bækørred… 🙂

Efterfølgende var et par småfisk på land, men efterhånden reduceredes antallet af majfluer på vandet fra få til slet ingen, så jeg sprang i min nye fiske-øse og dinglede til søster-åen, for lige at runde af med årets første stalling. Her var også støvsuget for insekter, så UL-pinden måtte ud af bagagerummet, og det gav – efter en lille fin pind-gedde – det ønskede resultat:

– Rigtig fin målsstalling som tog den vanlige 4,5 grams Attack-spinner (genudsat)

I denne å var der i øvrigt også rykket nogle store regnbuer ind. Hele tre forskellige spots gav under stalling-fiskeriet kontakt til store ørreder på mellem 60 og 70!! centimeter. En mistet, et hug og en følger… – Heftigt!… 🙂

En herlig tur med en stor bækørred (genudsat) og en forrygende regnbue (aflivet) til tørfluen, og årets art nr. 25 til UL-pinden 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s