MASSIVE ATTACK

- Den yderst gedigne og velfightende bækørred "puster lige ud" efter genudsætningen
– En yderst gedigen og velfightende bækørred “puster lige ud” efter genudsætningen

– Majfluesats numero quatro i denne sæson. – Ville der dukke noget tungt op? – Var der gang i de store Danicaer?? – Og det blev et rungende dobbelt-jaaaaaaaaaaaa…. – Faktisk kan jeg her i skrivende stund kun klassificere lørdagens sats som “excellent”…..

– Den glohede eftermiddag skulle egentligt afløses af en køligere og mere behagelig aften, men varmen hang stadig tungt over ådalen, da klokken rundede 18.00. Så en wadersbeklædt powerwalk langs åen til de bedste og uudforskede pladser, var ikke just det som toppede ønskelisten. Heldigvis havde jeg en løs aftale med et par sjællandske tørflueentusiaster, som var i det sydjyske weekenden over, og jeg ramte dem allerede ved første stop. – Og så lå undskyldningen for at udskyde den varme åvandring med en pilsner jo lige for…. – Mega hyggeligt at snakke lidt om fiskeriet, udveksle erfaringer og høre om deres spændende udlandseventyr med tørfluestængerne 🙂 🙂

cropped-dscn1836.jpg

– Jeg efterlod Jesper og Martin (top hyggelige gutter) ved åen, og kastede fiske-øsen sydpå mod en af de velkendte, og som oftest ganske “skumle” (altså på den fede måde) pladser. En plads som sæson efter sæson har leveret ganske seriøse overraskelser….

Der var absolut ikke meget gang i majfluerne, da jeg ramte åen, men i stedet for at skifte lokation, eller endda vandløb (der var vold mange majfluer der hvor jeg forlod øl-hyggen), valgte jeg den svedige og lange tur op til de bedste standpladser. Røven i brinken, vandflasken frem og så ellers bare spejde-spejde-spejde efter overfladeaktivitet…

- Øje-guf surpreme!!!! :-) (Arkivfoto/ULFISK.com)
– Øje-guf supreme!!!! 🙂 (Arkivfoto/ULFISK.com)

Et par mindre fisk blev fuppet med min spent-imitation, men i næste sving opstrøms ser jeg en lovende fisk som markerer. Elendigt valgt standplads (for mig altså) – et opstrømskast var umuligt, og jeg måtte satse på en nedstrømsservering. Godt 25 meter opstrøms for fisken finder jeg en fin position, hvorfra jeg kan give fluen et langt drev ned i fjæset på fisken, som flere gange har nappet en godbid på overfladen. – Den efterlod ingen tvivl om dens volume…!

- Det bliver svært at "skrabe" noget op fra denne å, som er meget større...
– Det bliver svært at “skrabe” noget op fra denne å, som er meget større…

Fluen lander femten meter opstrøms fisken, men nedstrømsdrevet bliver brat afbrudt af et “Massive Attack” efter bare fem meter 😮
– En anden og større fisk havde ikke vist sig, og var åbenbart ikke blevet skræmt af min nære tilstedeværelse og mine kastetumlerier.
Og nu var den åbenbart pludseligt blevet sulten! – Super god timing – altså set fra min ende af den bøjede klasse 4-stang…

Set i forhold til sidste weekends vilde kaosfight med en 36’er, var dette en langtrukken men rolig og kontrolleret omgang. Desværre måtte jeg bugsere den ned i det dybe og rolige sving, hvorved jeg fik skræmt “den rigtige” fisk, men hvad gør det når man lander så’n éen:

Tyk, dyb og smuk rødprikket omkring den halve meter :-)
Tyk, dyb og smuk rødprikket omkring den halve meter 🙂

Det vilde bagholdsagtige take som den udførte gjorde, at jeg måtte have den en lille tur på land for at finde krogen, som sad pænt langt inde. Men derved fik jeg chancen for et fint snapshot af skønheden.

Dette er i øvrigt den næststørste bækørred som jeg har landet via tørfluegrejet, så jeg var noget overstadig over endnu en seriøs overraskelse fra denne lokation. – Så forrygende en oplevelse!!!

Jeg havde faktisk et par timers fiskeri efterfølgende, men varmen, den sublime fisk og den manglende majflueaktivitet gjorde at indsatsen haltede lidt. Det blev dog til et par fine +30 regnbuer.

36’eren fra sidst: https://ulfisk.com/2016/05/31/vaadt-og-vildt/

- Altid nice at se dem stikke afsted igen :-)
– Altid nice at se dem stikke afsted igen 🙂

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s