ANTIK-SPIN I ÅEN

– Premierefiskeriet afslørede også store violetstribede banditter i min anden lille å….

– Den længe ventede premiere-dag i de lakseførende vestvendte åer, blev i vanlig stil henlagt til de øvre laksecirkus-frie stræk – og selvfølgeligt med mindstepinden som våben. Det var naturligvis de smukke rødprikkede bækørreder der var målet denne aften, men også i denne å havde der været et mindre udslip af regnbueørreder i stabile størrelser…..

– Især denne å har i mange sæsoner været forskånet for regnbueørrederne, og de øvre stræk holder normalt kun bækørreder, stallinger og ind i mellem et par gode havørreder (læs evt . HURTIG HAVBANDIT 2.0). – Men sidste sæson gav både regnbuer og en overraskende tigerørred (læs evt. BIG SURPRISE I ÅEN), så det ser ud til at den lokale dambruger har fået lidt svært ved at styre sin avl, – præcis som jeg oplevede det i naboåen for bare 14 dage siden… (læs evt. “RIVER-MONSTERS”)….

– Turens første regnbue var på 42 hidsigt fightende centimeter.

Så ind i mellem de vel cirka 20 fine bækørreder som var på land (+ 10 mere som ved hjælp af slap line kunne fjern-release sig fra den modhageløse trekrog), klaskede de kradsbørstige regnbuer til spinneren, og gav lækre UL-fightoplevelser i den friske strøm.

– De var masser af flotte prikker på land (alle nemt genudsat). De målte fra 20-35 centimeter.

– Forklaringen på indlæggets overskrift er, at jeg hjemme i værkstedet fandt en smuk gammel spinner af fransk oprindelse. Denne spinner var en af de allerførste agn, som jeg dengang ruder konge var knægt fyrede sparepengene af på, så den er vel i nærheden af 40 år gammel. – Jeg vovede det ene øje og valgte at fiske med dette klenodie i samlingen 🙂 – Den skulle lige kaste lidt ekstra glans over premieren, og viste sig særdeles effektiv!… – Det lykkedes i øvrigt – takket være den fine og korte Sting-klinges enorme kaste-præcision – at få den sikkert med hjem igen 🙂

– Guldspinner fra gamle dage: 5 grams Balzer Colonel, – lækkert og effektivt håndværk!

– Med de mange bækørreder (alle selvfølgeligt genudsat) garneret med de ganske store og vold-hidsige regnbuer (alle aflivet), blev det en yderst livlig premiere-aften i et helt forrygende forårsvejr.

– Dagens 2. og 3. regnbue. Den på topfotoet blev den 4. og sidste. – Målene var 40, 42, 44 og 46.

– Dagen efter – altså på premieredag to… – fik jeg understreget hvorfor jeg altid undgår lakseræset og i stedet opsøger åernes øvre stræk denne dag: På vej i mit sommerhus kører jeg 5 – 6 kilometer langs med Skjern Å, og her talte jeg til 62!! biler på parkeringspladserne… = Køfiskeri = Nej tak herfra….


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s