BIG SURPRISE I ÅEN

– En af de otte fine bækørreder som hilste på

– Årets første tur til åen gik til herlige klarvandede Grindsted Å, som lokkede med rask strøm, høj sol og sandelig også noget pionérfiskeri!.
Foreningen havde fået fingre i et lækkert nyt stræk – virkeligt lovende. – Og dagen gav da selvfølgeligt fint med flex – hele FIRE arter ædelfisk stemplede ind…..

– Første stop var selvsagt ved det nye stræk (æææælsker bare nyt vand 🙂 ). – Fiske fiske fiske på det jomfruelige vand, men ud over et par småhug skete der ikke rigtig noget. – Strækket stinker dog langt væk af storbækørred, og jeg dalrede rundt og drømte om noget tørfluelir, – for det lægger dette spændende stræk i allerhøjeste grad op til….

– På “action-strækket” klaskede en smuk mindre bækker på spinneren allerede i andet kast

Til gengæld var der voldsomt gang i den på “mit” suveræne øvre stræk, – her er der altid masser af liv. Den lille Attackspinner blev virkeligt revet rundt, og især de mange bækørreder var ivrige efter at tygge i den lille kobberfarvede snurrefidus.

– Det klare vand gav mulighed for et hærdeligt undervandsskud

Ind i mellem de smukke bækørreder (25-35 cm) var der andre arter som også ville til fadet. Første ikke-rødprikkede var en rigtig fin stalling omkring målet, som ruskede godt i den spinkle UL-klinge. Ellers ikke normalt en art som fighter specielt godt, men her var turboen da for alvor slået til.

– En målsstalling som leverede en imponerende fightindsats

Herefter kom dagens vildeste fight. – I et dybt og strømfyldt hul huggede en ganske pæn – og snedig – regnbue, som virkeligt fik udnyttet åens dybde og strøm under den helt forrygende fight.

– En “drønnert” med sygt meget speed på 🙂

Dagens sidste fisk var sgu noget af en gedigen overraskelse: En sprælsk TIGERØRRED!!! – En art som jeg kender ganske godt fra mine off-season-ørredsø-raids, men hvá’ fa’n laver den i “min” å…!
Selvfølgeligt super spændende med en ny art fra åen til UL-CV’et, men også lidt trist at åens (heldigvis efterhånden ganske få) dambrug ikke kan styre deres avl….

– Et styk tæmmet tiger. 35 centimeters farve-virvar

Jeg pryglede videre i samme område for at eleminere yderligere eksemplarer af de eksotiske udbryderkonger, men uden held.

En feeeeeed tur som virkeligt fik skudt å-sæsonen i gang 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s