“THE DANISH TARPON”

– Den Danske Tarpon – aka den fantastiske Stavild, var virkeligt på finnerne

– Jeg teamede op med kollega Peter på en forrygende tur til den østenvinds-lækre Vestkyst. Målet var noget blankt med spræl i, – og det måtte da gerne være noget Bars / Makrel-agtigt, – men det var en anden “eksotisk” gæst som i den grad stjal billedet…..


Sidste gang jeg var på dette super-spot (UL-SPIN I Æ´HAW) var der masser af liv fra første sekund, men denne morgen var der noget mere roligt. – Ikke rigtig noget sultent som jagede rundt med småfiskene. – Vi gennemtævede vandet mellem molerne, men det var først da vi entrerede en af områdets mange “stenarme”, at det blev livligt.

– Dagens første af en mindre stribe minitun. Bemærk “hængebugen” på denne superfighter

Et hårdt hug efterfulgt af et yderst ihærdigt forsøg på at rive mit spinkle UL-gear fra hinanden, efterlod ingen tvivl om at det var en rigtig fin makrel som nu tonsede rundt mellem de glatte sten. – Og en af glæderne ved stenmole-fiskeriet, er at der er dobbelt op på adrenalin-rush når der er kommer “rusk i kæppen”: En god fisk skal gerne i nettet – og man skulle gerne overleve landingsforsøget på de sygt glatte sten…. 🙂 – nå men i nettet kom den, og den viste sig at slå alle rekorder…. – Ikke  i hverken størrelse eller vægt, men i “fedme”!.  – Tykkeste minitun ever.

Herefter tog Stavsildene over, – og det var de store fightglade eksemplarer som havde indfundet sig!. Første bud kom fra en tung fætter på godt halvmeteren, som Peter dog desværre tabte efter en fin fight. – Her var der dog – baseret på størrelsen og den “dybe” fight – højst sandsynligt tale om en havbars….Æv…. – Men kort efter var der ingen tvivl, da det lykkedes mig at få en flot Stavsild på 38 skinnende centimeter på land.

– Pure silver – det danske svar på en tarpon. – Dens blændingseffekt kræver sgu solbriller 🙂

Flere blanke Stavsild og frækt fightende Makreller var på land, og på Stavsild-siden var der tale om virkeligt store eksemplarer helt op til 44 flotte centimeter. – Og det altså kun en lille håndfuld centimeter fra den danske rekord (læs evt. “PSYKO-SILD“)

– Peter med en imponerende Stavsild på 44 centimeter og vel i omegnen af 800 gram

Efter endnu et par gode fights og endnu en tabt Havbars, blev varmen i kombi med det lækre Vesterhav bare alt for fristende, så stængerne røg i bagagerummet og vi røg en tur “i baljen”. – Køligt vand og en kølig pilsner – se det er sgu en stabil afrunding på en fantastisk fiskedag! 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s