UL-SPIN I Æ´HAW

– Stor overraskelse fra det fantastiske Vesterhav: Rød Knurhane: 19,0cm

– Når der har været østenvind i et par dage, er det bare med at få flyttet røven ud til vestkysten!! – Og denne morgen passede kalender, vind og vejr perfekt sammen, så derfor driblede fiske-øsen mod området ved Trans Kirke. – Målet var hvad-som-helst-med-skæl som ville hygge-hugge på et UL-blink…..

Ned ad de hundrede trin til stranden (godt man kan nøjes med en 5,6’er og en lille rygsæk) og straks var der morgen-aktivitet (kl. 04.30) i overfladen!, – ikke med den store voldsomhed som makrellerne ofte præsterer – mere sporadisk og forsigtigt?
– Det viste sig at være Plettet Tobiskonge af den absolut grove slags. – Ikke en art som mange løfter et øjenbryn over, men for en UL-fisker er det noget som rykker ganske godt!!!

–  Fik en håndfuld +30’ere med den største på 31,5 (DK-rekorden er pt på 33,9 cm….)

– Og de lange sjove fisk var tommelfingertykke!, – og virkeligt festligt fightende. – Seriøse turbo-tobis 🙂 – God start med ny PR, og i øvrigt første gang jeg fanger denne art direkte fra strand, – fedt!

Efter en halv time i zen-mode – bare nydende hvordan havet og stranden vågnede – var det tid til at indtage en af stenmolerne, og kort efter var det lille tobislignende blink sendt ud mod det engelske… – Med en ultratynd 0,08’er-line kan der opnås en del ekstra distance som kompensation for de lette endeagn.

Allerede i femte kast var der liv, og efter en kort og “ukurant” fight, kunne jeg til min store overraskelse lande en ny art: Rød Knurhane 🙂 – Hmmm – troede egentligt at det var en dybvandsart?…

– Sgu en skæg lille knurre-fætter 🙂 – en ret fed art til CV’et! (Art: Rød = verificeret af biolog)

Trods østenvinden og de vedvarende meldinger om makrelfangster, var der ikke meget tegn på at bolværkstunene var i området. Sgu ærgerligt når et de store UL-ønsker er at fighte en makrel i badebukser direkte fra stranden. – Og den mulighed får man ikke mange gange på en sæson… – Bedst som jeg står på molen og surmuler lidt over nitten i makrellotteriet, knalder der sgu en strejfer på yderst i kastet – og så var der fight for alle pengern’ 🙂

– Ja da – superfighteren kom også på artslisten anno 2019 🙂

Da tidlig morgen blev til tidlig formiddag, dinglede jeg først til Torsminde og derefter til Hvide Sande for at spotte efter multer. Resultatet blev det samme som på de seneste to års spot-ture – nemlig nul multer. Der er sgu underligt, at der de seneste to år nærmest ikke er rapporteret om nogle fangster overhovedet.
– I øvrigt har mine resultatløse spot-ture har i år bragt mig forbi Ebeltoft, Aså, Ålborg, Nørre Sundby, Øster Hurup, Torsminde og 3 x Hvide Sande!! – Den art har det vist pænt svært i de danske farvande i disse år?.. 😦


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s