“SIV” & PSYKO-SILD

- Der er stor artrigdom langs den jyske vestkyst, hvilket virker dragende på denne UL-fisker :-)
– Artsrigdommen langs den jyske vestkyst virker dragende på undertegnede UL-fisker 🙂

 – De alt for varme nætter sendte mig af sted mod Thorsminde sidst på natten til søndag. Kan man ikke sove kan man jo altid bare fiske 🙂
Jeg ramte det mennesketomme havneområde klokken 04.45, og kunne straks se godt med aktivitet i overfladen. Makrel? Hornfisk? Havørred? eller….

– Ud med et all-round-blink i form af et Hansen Fight i tobis-kulør, og kort efter var der kort kontakt – og igen – og igen…
De ganske svage tilbud kunne fint mærkes via den uelastiske 0,11’er Nanofil-line og mit lille 5,6 fod lange “siv”. Pludseligt var der fast fisk, og et fuldstændigt uregerligt fightmønster med masser af ultrakorte udløb, blev afløst af en slap line 😦
– Dermed kunne jeg udelukke hornfisken, som fighter meget mere “udad”-agtigt, og havørreden som har mere tyngde under fighten.
Heldigvis gik der ikke længe inden jeg fik chancen igen, og denne gang fik jeg fisken helt ind til den høje havnekaj, hvor jeg var nødt til at hånd-hejse den op i linen, da mit net slet ikke kunne ned (og man skulle jo nødigt overbelaste sin elskede stang med en “kraning”…).

Hovsa – en skøn stavsild på 33 centimeter gav forklaringen på fight-mønsteret. Flot fisk sådan en maxi-sild. Med et lille smil ved tanken om endnu en ny art til listen, blev den returneret til sit salte hjem.

Herefter gik overvejelsen på om de stenede ydermoler skulle prøves i håbet om de “satans” makreller. – Undskyld kraftudtrykket, men hold da op hvor har de snydt mig mange gange over den sidste håndfuld år… – Jeg kan åbenbart ikke ramme rette tid og sted med disse minitun, som jeg bare er nødt til at have en infight med på UL-gearet.

Inden overvejelserne var tilendebragt, fik jeg dog UL-fight for alvor, for en heftig fisk havde voldhugget på det lyserøde stripper-blink som nu havde fået chancen. – Jeg kunne godt mærke at det var en fisk som ikke skulle mistes, så i håbet om af forbedre mine chancer spænede og fightede jeg fisken 50 meter hen til moleenden hvor en superglat stensætning uden overvejelse blev forceret. Alt gik godt, og nede i vandoverfladeniveau kunne jeg bakse fisken i nettet efter en sjov fight. – En MONSTERSILD lå nu i nettet! Hold da kaje det er surrealistisk at stå med en sild dobbelt så stor som standarden!
– Hele 48!!! cm målte den forslugne og dybt krogede turbo-sild, som desværre nu lå styrtblødende i min hånd. Ved afkrogningen kunne jeg se at alle kroge på trekrogen havde fat i gællestavene, så årets fisk nummer 87 blev den første til ufrivilligt at få en over nakken 😦

- En smuk StavSild på 48 cm og 910 gram. Kun godt 100 gr fra DK-rekorden...
– En smuk StavSild på 48 cm og 910 gram, hvilket kun er omkring 100 gram fra DK-rekorden…

StavSilden (Alosa Fallax) kendes på sin sorte plet (eller pletter) bag gællelåget og kan kun artbestemmes fra MajSilden på gællestavene.
Den træffes oftere og oftere på især vestkysten, men har tidligere været ret sjælden. Derfor er den rødlistet, men ikke fredet.

Der er dog meget langt mellem eksemplarer omkring halvmeteren, men jeg ved at der er taget en på 51 cm i denne sæson.
Men en super fed fangst!! – Var der nogen der sagde giga-sild…? 🙂

(Og makrellerne var der – trods østenvind, sol og højvande – altså helt perfekte forhold – selvfølgeligt ikke….. – De er en forbandelse!)

Til “GIGAFISK”: https://ulfisk.com/2014/07/13/endelig-beluga/

4 kommentarer til ““SIV” & PSYKO-SILD”

 1. Ja hellere 5 på UL end 100 på det tunge grej. 🙂

  Jeg tror du bliver riiiiiigtig glad for den Wild Wing, den er super lækker, kaster virkeligt godt og så ser den altså bare skøn ud. – Det er grejmæssigt min bedste investering i mange år. – Og sammen med Pfluegeren tror jeg det kommer til at spille godt.

  Ja ved Good Old Bilka kan man sagtens være heldig at gøre et scoop. – De har mange gode ting, som de måske ikke helt ved hvad egentligt er værd. – Men det er jo godt for os 🙂

 2. Godt nok en fin sild, fedt at se UL grejet blive brugt så bredt. og sild og makrel må være ren sjov på denne type grej..

  1. Ja, det er rigtig gode UL-fisk vi har ved molerne, og de to arter du nævner fighter helt forrygende. 🙂
   – UL’eren er rigtig fin fordi man mærker de mindste kontakter, og derfor har større mulighed for at kroge fisken, – at de øvrige på molerne glor lidt mærkeligt på mini-stængerne, gør det kun endnu bedre. – Jeg tror de synes at det er mærkeligt at gå efter en fisk af gangen, når man nu kan krane op til fem på et forfang. – Men de skal jo også bare have fyldt fryseren… og sætter man en fisk ud igen, falder øjnene ud af hovedet på dem. Skide skægt 🙂

   1. Jeg kan huske jeg fangede store Makreller oppe ved Thyborrøn for mange år siden, der er knald på dem og det gad jeg godt prøve en UL kæp. Ja den lille stang samt den flettede line giver alså mere føling.
    Hahaha Ja det tror jeg gerne, at folk glor. Der er mange der ikke forstår det. Jeg skulle nok heller ikke fortæller min svigermor, hvis jeg genudsatte en makrel.
    Jeg ville kede mig ved at fiske med forfang.. Man ja dem der skal have fyldt fryseren, kan jo lige så godt få det overstået..

    Jeg har iøvrigt solgt mit TFO fluesæt og hentet en Fenwick Wild wing 5,6 idag. og hold da op en fin stang. Hjulet jeg har valgt blev et Pflueger President 6920x bestilt fra US and A, så det må gerne komme med fuld fart snart. Jeg fik os lige plyndret Bilka, de havde 30-70% på deres grej. 30 kr for rapalla woblere 15 kr for spindere.. Det er priser der er til at have med at gøre, så nu er der lidt UL spinnegrej i kassen =) K&B

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s