DANSK MIKRO-REKORD!?

– Lille men alligevel kæmpestor fisk, – denne Grundling er anmeldt som ny dansk mikrorekord 🙂

– Nul tvivl om at første møde med den lille spøjse karpefisk Grundlingen https://ulfisk.com/2018/07/02/mede-raid-2-0-oest/ var kærlighed ved første blik. – Den finurlige – og ganske kønne fisk – er simpelthen max charmerende at iagtage, når den på lavt vand ivrigt fistrer rundt og støvsuger bunden for lækkerier. Jeg måtte simpelthen bare ud for at hilse på igen…….

Når først man har fået fiskeøjnene tunet ind på Grundling-spotning, kan man forholdsvist nemt se små-grupper vimse rundt. – Og ved et tidligere besøg ved denne sø, fik jeg øje på en flok over de lyseste og mest lavvandede partier. Så i dag skulle jeg se, om jeg for anden gang kunne lokke den lille bundlevende fisk til hug. – Og tilmed i en sø som der ikke tidligere har været rapporteret Grundlinger fra….

Der gik ikke længe inden den første af 7! var på land… – Sprælsk lille fætter på godt 10 centimeter – ligesom nummer to – og tre….
Men så kom der et par “store” eksemplarer driblende forbi, og en af dem valgte at suge mit regnormestykke ind i dens lille skægtråds-beklædte mund! – Sprælle sprælle sprælle sprælle og så op på land, hvor jeg fik den ned i den store medbragte murerspand.  – Behørigt indrettet med vandplanter og skyggende åkandeblade…. – Jow jow – den nye favoritfisk skulle da ikke mangle noget… . – Og i spanden kunne jeg se, at den var pænt stor! – Altså af en mikroart…. 🙂 …..

Grundling på hele 16,8 centimeter  !!!

Med et mål på 16,8 centimeter var den knapt 1 cm længere end den bestående danske rekord, og dermed er der potentielt en – mest for sjov – ny rekord på vej  i min retning. – Ganske spøjst! 🙂
– Men nu må vi se om min indsendte anmeldelse bliver godkendt?

Men det var bare super hyggeligt at være i nærkontakt med denne meget spændende “mini-karpe” igen. De tre sidste Grundlinger var også i den gode ende med henholdsvis 14, 13 og 15 centimeter 🙂

Grundlingens latinske navn er “Gobio Gobio”, mens dens engelske navn mest af alt lyder som et sidekick i en Ringenes Herre-film eller noget, – der hedder den “Gudgeon” 🙂

Du kan læse meget mere om den lille finurlige fætter – fiskearten med danmarks ubetinget største “cuteness-factor” på dette link:

https://www.fugleognatur.dk/artsbeskrivelse.asp?ArtsID=5925


– Vil du selv ud for at overliste denne lille spøjse fisk, skal du bruge:

* en bette UL-stang
*  hjul med tynd line
* et lille wagglerflåd
* to små flådstoppere
* en enkeltkrog i str. 16
* et par gode pol-briller
* små regorm i stykker af 10-15 mm
* en sø med Grundlinger i, – tjek evt. din lokale ørredsø

Søg efter Grundlingen på lavt vand i sommermånederne og fisk på bunden over de lysere bundpartier, så du kan se hvad der foregår.
http://www.ULFISK.com ønsker dig Happy Gudgeon-hunting 🙂


– I proudly present to you – “THE GUDGEON” – and I’m loviiin’ it! 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s