MEDE-RAID 2.0 – “ØST”

Den super smukke Solaborre – invasiv ja, – men skønheden kan ikke diskuteres 🙂

– Stop 2 på mederundturen lå 20 minutters kørsel øst for Herning.
– En fin sø som jeg tidligere har stor-hygget ved. – Og en sø som holder både Solaborrer af “svær” kaliber og også ønskearten Grundling, – den lille sjove karpefisk, som jeg gerne vil have på “UL-scorekortet”….
Så størrelse 10 skallekrogen blev ved ankomst udskiftet med en bette 16’er, – for nu skulle der fanges mikro-arter 🙂

– Dåsen med de små regnorme blev fundet frem, – men selv om det var nogle bette, tynde fætre, måtte de finde sig i at blive delt i tre…. For både Solaborren og Grundlingen befinder sig i den helt lave ende af størrelsesbarometeret, – vi snakker i intervallet på beskedne 10 – 20 centimeter!. – Jeg gik mod søen med en helt ny og spøjs tanke om, at min lille delikate 6 fods-pind ville overmatche “byttet”……  🙂

Det lille ormestykke havde knapt nået bunden inden der var gevinst – og gevinsterne kom herefter med max fem minutters mellemrum…
Sweet mama der var travlt!. – De første som meldte deres ankomst, var som vanligt de altid sultne Gråskaller – en håndfuld i begrænset størrelse. Herefter ramte jeg tre Aborrer – også i den mindre skala. Jeg flyttede plads, og så kom den første “bestillings-vare” – en fin Solaborre. – Men med sine 11 centimeter var den lige en centimeter under min egen – noget beskedne – PR på 12…. – og det var jo en del af dagens gameplan, at få gjort noget alvorligt ved den….

– Men så ramte succesen på en anden front, for næste fisk på land var den ønskede Grundling (på 11 cm). Denne fine lille karpeart er altså bare en super herlig fisk (dansk mikrorekord er på kun 16 cm).

Så’n éen har jeg sgu ikke set “live” før – Grundling på 13  centimeter og dermed ny art / ny PR

De næste fire fisk på land var også Grundlinger, – og jeg fik forhøjet PR’en et par gange, da de var henholdsvis 12, 10, 11 og 13 fine cm. Jeg er i øvrigt blevet helt tosset med artsfinder/fanger-disciplinen: Find ny art – research reseach – eksekvér!…. Og der er da brugt en ganske god del tid på at finde lokation, grejsetup, agn-type og agn-placering, i forhold til at kunne overliste denne lille finurlige fyr.
– Så det var max fedt at lande denne art – og så en hel håndfuld 🙂

Nå, men turens næste destination begyndte at rumstere i tankerne, mens jeg daskede en tur rundt om søen. Men pludseligt spotter jeg en rigtig stor Solaborre, – kunne man måske få dén PR med også?
– Yeeeps!,.. – For den “klappede til”, så snart den så ormestykket!

Og igen: UL er bare det fede! – For der var faktisk ganske markante rusk at mærke, da den flotte agntyv hidsede sig op…. – Men på land kom den da, og så måtte der lige måles helt korrekt op. For den var vist i nærheden af de tyve centimeter?, og dermed vidste jeg, at den store Solaborre kunne være en potentiel ny dansk mikrorekord?…
Dog endte jeg på 19 imponerende centimeter, mens den nuværende DK-rekord ligger på 19,8, – tæt på. – En smuk og meget farverig fisk!

Så røg dagens PR nummer seks i “posen” – Solaborre på hele 19,0  cm og 140 gram.

 

– Stort grimt fjæs gemt bag lille – og alligevel kæmpestor – og max smuk fisk 🙂 🙂

 


Her kan du læse det forrige og de to næste indlæg i denne “mede-kvartet”:

https://ulfisk.com/2018/07/02/mede-raid-1-0-nord/
https://ulfisk.com/2018/07/03/mede-raid-3-0-vest/
https://ulfisk.com/2018/07/03/mede-raid-4-0-syd/


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s