KARPE-KALAS

Der var fint liv i Skælkarperne på trods af det trælse vejr

Det var egentligt planen at den svære lille invasive mikroart, Båndgrundlingen, skulle på årslisten. Men dem var der ikke gang i ved den lille østjyske sø, så da nogle større fisk rørte på sig, måtte jeg lige hente UL-karpe-stængerne….

Jeg fodrede lidt med et par håndfulde majs, og fiskede ganske højt i vandret – cirka 30 centimeter under den vind-urolige søoverflade. 10 minutter senere røg det ene flåd under med fuld kraft, og jeg fik kroget en god og hårdt fightende skælkarpe. Mine “karpe-stænger” (Cherrywood 7″ / 2-7 gram) er ganske vist billige (se evt. MIT U.L.-GEAR), men har virkeligt ryggrad! – Derfor havde jeg god kontrol over fisken, som dog forsøgte sig med nogle meget lange udløb 🙂 – Inden nettet kom under den 60-65 centimeter lange lømmel, slap krogen dog pludseligt, og den trætte fyr daskede stille ned i dybet igen… Aaaaaargh!! 😦

Senere kom” hævnen” med denne fine 59’er på flotte 3,2 kilo 🙂

Jeg boksede virkeligt med regnbygerne og især den kraftige sidevind, som fik mine flåd til at flytte sig alt for hurtigt ind i vegetationen. Metoden med at fiske højt i vandet gav ellers flere hug, men jeg måtte kapitulere, og flytte agnene ned på bunden. Da jeg efterfølgende var ved at fodre lidt igen, tog en karpe mine nu bundfiskede majs.. – Og denne gang endte endnu en grov fight på den helt rigtige måde, da en knapt 60 cm lang skæller endte på måtten 🙂

Og sceancen gentog sig en halv time senere!. Dog var denne halvmeters ganske ilter, og jordede direkte ind i sivene. Så jeg måtte ud i baljen i mine gummirøjsere for at frigøre tackel og fisk, hvor efter fighten snart endte med at den fine velproportionerede skæl-fætter kom i nettet.

En overraskende drejning på en mikroarts-jagt – men en ret fed éen af slagsen 🙂 – Søen skal helt klart prøves igen, for jeg observerede flere gange en stor orange fisk, som roligt svømmede rundt. – Måske en smuk koi som den jeg fik fingrene i sidste år (læs evt. EN KOMMUNAL KOI).

Koi: 53 centimeter taget i Thy for et år siden

  • Next up er Gedde, Tobiskonge, Suder, Brasen og måske en Sunshine Bass… 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s