FINE SMÅ MEDEFISK

– Et par ultrakorte stops gav bl.a. denne fine sølvkarusse

Ind imellem kommer man forbi noget vand som ser spændede ud, – man ved jo aldrig, hvad der gemmer sig under overfladen… Sådan et par vande har jeg været forbi – ikke steder jeg før har fisket, men et par spots som alligevel var for interessante til ikke liiige, at smide noget “guf” i…

En bette midtjysk sø var et godt eksempel på et ukendt men hemmelighedsfuldt sted. – Idyllisk beliggende mellem træerne og med åkander und alles :-), – så iført gummisko, UL-stang med miniflåd, feltakvarie og en sjat majs fyrede jeg lige små 20 minutter af. – En håndfuld majs røg i suppen efterfulgt af flåddet, – og der gik ikke længe inden der var liv!.

Første fisk var en sølvkarusse, som blev efterfulgt af den på topbilledet

Sølvkarussen er en ganske fin fighter, og en art som ofte hugger lystigt på ex. majs. – Smilet var stort over at finde fisk i en ukendt sø, og sandelig om ikke jeg sluttede pit-stoppet af med en ny art til årslisten:

En mini-skælkarpe som netop kunne være i akvariet – fedt!

Jeg forlod søen igen, men er ikke i tvivl om at den kan levere nogle artige overrakelser, hvis den får et seriøst skud!

Next stop var et lille dovent åløb. – her svømmede nogle strømskaller rundt, som jeg super hurtigt fik landet en af:

Ikke usædvanligt at ramme en strømskalle i dette område

Jeg genudsatte den fine lille blanke fisk, og ville lige hapse lidt tobak, inden jeg skulle videre. – En flok af 10-12 fisk kom svømmende imod mig, – svømmemønstret var ikke helt som skaller, og flokken virkede fødesøgende helt oppe i overfladen?. – Jeg justerede den ormeagnede krog helt op under flåddet, og fik lagt agnen ud et par meter foran flokkens rute. – Haps sagde det- og så sad denne fisk der:

Lidt baks med – og hjælp til – artsbestemmelsen resulterede i RIMTE

Det blev hermed den første rimte (også ny årsart), som jeg ikke har taget i Gudenå-systemet 🙂 – Og den kunne tilmed noteres som UL-årsart nr. 46! – Måske jeg når helt op på 50 arter på 2022’s første5 måneder…? 🙂 – Planen for de næste arter er i hvert tilfælde lagt, – og eksekveres forhåbentligt snarest. – Det kunne blive Pighvar, Suder, Stor Tangnål, Gedde, Båndgrundling, Græskarpe, Spejlkarpe, Glaskutling eller måske den spændende Tunge?


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s