EN KOMMUNAL KOI

– Fik lige hilst på en flot kommunal-arbejder-farvet fætter

– Jeg var torsdag forbi en lille kommunalt ejet skovsø – altså et offentligt vand hvor man bare kan fiske løs. Du ved – den slags vande som man ikke regner blandt de mest givtige grundet overfiskeri (catch & kill…). – Min plan var egentligt bare at “hente” en karusse til årets artliste, – men blev belønnet for mit visit på bedst tænkelige måde…..

Jeg har ikke tidligere prøvet søen, så der var noget jomfrueligt ro over klargøringen af grejet – klar til kaffe, tobak og noget zen-agtig medehygge. Jeg havde researchet mig frem til at der skulle være en fin bestand af damkarusser i søen, og den art har jeg altid haft mine udfordringer med. Men ud fra sø-beskrivelsen var jeg ret fortrøstningsfuld, og optimismen var stor da de to flåd lå på den spejlblanke overflade og kaffen var hældt op.

– “Skovens dybe stille ro” varende kun en halv time….

Efter en halv times tid havde ikke engang skallerne rørt mine majs, så jeg gjorde egentligt klar til at drible en tur rundt om den lille sø, for lige at se om der var liv andre steder. – Jeg havde i øvrigt forfodret med både majs og et par klumper hjemmemixet guf lavet af havregryn, rasp, majs, søvand og vaniljepulver. – Om det var sidstnævnte som tiltrak den store høj-orange fisk der pludseligt kom svømmende over mod mig, ved jeg ikke.

– Karpens kendetegn: De store skægtråde – og denne gang i orange 🙂

Men da fisken kommer ind over foderpladsen, begynder den at cirkulere søgende rundt lige under overfladen, og jeg tyrer hurtigt en håndfuld toastbrød ud, som jeg havde i lommen. Et par puf og lidt snuseri men intet take…? – Jeg justerede hastigt det ene flåd op til kun 20 centimeter under overfladen, spyttede på en klump toastbrød og fik det proppet på krogen. – Herefter blev der “serveret” lige i den store kommunal-orange drønnerts søge-bane, og så blev der hapset! – Fuld hammer på udløbet – og den var altså noget mere vægtig, end jeg først havde antaget, så fighten blev lang, tung og spændende. Jeg har meget længe ønsket mig en Koikarpe til UL-scorekortet, så der kom pludseligt en del nerver på. Redningen blev mit to meter lange net, så jeg kunne dirigere den smukke fisk i nettet på trods af en bred forræderisk bræmme af siv og trærødder 🙂

Ny UL-art: Koikarpe på hele 53centimeter og 2220 gram. SÅ fedt!

Koi’en var sammen med Knuden de to sidste ikke-mikro-ferskvandsarter på UL-ønskelisten, så jeg kunne bare slet ikke få armene ned. – Og nu må jeg se at få elimineret den Knude, samt de møg-svære mikroer: Hundefisk, Ferskvandsulk, Dværgmalle, Helting og Bitterling. – NÅR engang det lykkedes vil der være “ren UL-røv at trutte i” på ferskvandssiden 🙂 🙂 🙂
Karusserne så jeg i øvrigt intet til, men hold nu magle den koi var en helt perfekt erstatning.

– Den smukke “appelsin-kampvogn” genudsættes forsigtigt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s