NY DANSK REKORD?

– Lille men meeeget stor 🙂

Fredag klokken sent skulle jeg lige prøve et nyt spot, som jeg havde researchet mig frem til. – I dette vandløb skulle der angiveligt bo nogle af de små mørkeelskende Ferskvandsulke. – En art som kun ganske få lystfiskere stifter bekendtskab med, men også en art som jeg både i sidste og i denne sæson allerede havde lusket på scorekortet. – Kunne det nye spot levere et supereksemplar…?

Det nye spot havde jeg tjekket ud i dagslys, og det så ganske fint ud. Der var dog ikke andet liv end en masse små ørreder/laks at se over den lyse grusbund. – Områder som Ferskvandsulken er ret tosset med. – Lidt skuffet over de manglende ulke, måtte jeg tage til takke med en anden lækker art, nemlig den smukke Grundling. Den fandt jeg under noget vegetation inde langs kanten, og den huggede hurtigt min lille regnorme-luns. – Endnu en art til årslisten var i hus, – og så endda arten som er en af mine absolutte favoritter, og som jeg rødmende kan prale med at have den danske rekord på (læs evt. DK-REKORDEN I HUS) 🙂

Den smukke Grundling kom i hus som UL-art nummer 39 i 2022

Nå, men “natten var stadig ung”, så jeg kunne lige nå at drible forbi det vanlige spot, som ofte er ganske livligt. Hutigt spottede jeg en rigtig god ulk i det klare vand, og efter lidt betænkningstid fra dens side, og et par kiksede tilslag fra min side, kom den i på land: 6,1 cm og dermed ny PR.
Efter lidt tid spottede jeg så den helt store!!! – Den lå bag en sten, og det var med rystende hænder at jeg fik firet mit nu lidt store stykke regnorm ned foran den. – Her var der ingen tvivlen, og tilslaget sad perfekt, så tanagokrogen fik godt fat! (Om Tanago’erne: TANAGO-KROGE).

Den nye danske rekordferskvandsulk?

Jeg fik hurtigt parkeret ulken i feltakvariet, hvor den dermed kunne hygge sig med min første fine PR-ulk. – Og her kunne jeg for alvor se hvor meget større den egentligt var! 🙂

Kæmpe hoved og langt kraftigere krop!…

Jeg beundrede den flotte ulk lidt, og fik herefter snupset nogle gode billeder, så dokumentetationen var i orden. Den nuværende rekord ligger på 7,9 centimeter, og jeg havde netop hapset en som endte på hele 9,2 vilde centimeter 🙂 🙂 🙂

Dokumentation for de 9,2 cm, – nu skal den bare godkendes af rekordudvalget
Bag rekordfisken ses den første “store” ferskvandsulk på 6,1 cm
– Tilfreds smil på UL-tossens fjæs 🙂

Efter fotosceance og genudsætning var det tid til at bryde op, for lørdag formiddag skulle bruges på artsjagt i det vestjyske, – og det gik i øvrigt forrygende…

En lystfisker-skarp fra Knaplund Destilleri: “Gun & Rod-oil” smager goooodt 🙂

Inden turen ud til sommerhuset blev den nye superfisk dog lige fejret med manér – en pilsner, noget tobak og en lille en til halsen 🙂 🙂 🙂

* Vil du også ud i mørket efter ferskvandsulken, skal du finde pandelampe og mikro-kroge frem og opsøge tilløbene til Skjern Å.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s