VESTJYSKE LYNARTER

Strømskallen blev den sidste art på turen

Ind imellem rider man åbenbart på en bølge, – efter fredag aftens super-ulk (se NY DANSK REKORD?), skulle jeg ud for at score arter til årslisten. Jeg havde haft lidt baks med et par af dem, men lørdag formiddag sad det hele lige i skabet….

Jeg havde allerede i aftenmørket høstet den fine lille Grundling, og nu skulle flere af de små smukke mikroer jagtes! – Første art i kikkerten var Solaborren, – den gudesmukke lille gavtyv, som oftest hugger ganske lystigt. Jeg havde et enkelt – og alt-for-tidligt-på-sæsonen-kikset-sats i bagagen, så spørgsmålet var om de var livet op i det lune forårs-lækre vejr?

– Grundlingen var jo allerede klasket på scorekortet

Da jeg ankom til den lille sø, var der ingen tvivl! – Masser af Solaborrer fistrede rundt, så det var bare med at få hentet flådstangen og få skiftet til en tanagokrog. Efter cirka 7 minutter havde jeg allerede hældt 3 farverige fætre i akvariet, og dem fik jeg lige et snap-shot af, inden næste art skulle udfordres…

Fuld smadder på faveladen – solaborren er sgu en køn lille fætter

Inden artsraidet fortsatte kiggede jeg lige på scenariet i Hvide Sande – hold nu magle hvor var der folkefest! – Jeg gætter på at der var omkring 300 lystfiskere ved slusen, – og de hyggede igennem, for både sild og hornfisk var i hugget. Begge arter havde jeg dog allerede hjemme, så jeg dinglede videre i jagten på Bitterlingen! – Og igen var det en ren formsag, da også denne art var “ude på ballade”, og kunne landes på ultra kort tid 🙂 – 5 minutter helt præcist!

Flotte farver som altid på den forholdsvist sjældne Bitterling

Fremgangsmåden var præcist den samme som med solaborren: Miniflåd, tanagokrog og en stump regnorm. – Bitterlingen er aggressiv her om foråret, og dermed kunne jeg skelne den fra det mylder af arter, som er på spottet. – De jagter nemlig rundt med skaller, aborrer og regnløjer som kommer for tæt på – skide skægt at observere 🙂

Herefter var det retur til aftenens jubel-scene hvor jeg tolv timer tidligere havde spottet et par Strømskaller, som flygtede fra min mørkeforstyrrende lyskegle. Men i dagslyset var de mere sultne end sky, og den på topbilledet var faktisk strømskalle nummer to: Efter 3-4 minutter hugger den første, som jeg sikkert kroger. Under afkrogningen springer den dog direkte retur i åen…, så jeg måtte på den igen. – Men igen – efter 3-4 minutter – har jeg en ny fisk på, som dog viste sig at være en stor og tyk Elritse, – “køn fisk du dér, men bland dig ikke lige i mit strømskallefiskeri, tak”… :-). Kort efter fik jeg dog en ny strømskalle, som var lidt mere medgørlig 🙂 – Og dermed måtte fisken på topbilledet finde sig at blive fotograferet – og noteret som art 42 🙂

Den store tykke Elritse som blandede sig i strømskalle-fiskeriet 🙂

Sjældent men dejligt når man rammer alt hvad man går efter, – og på denne tur var det godt nok nemt og hurtigt at få tyret de udsete arter på listen 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s