TANAGO-KROGE

Mine Tanagokroge er fra Gamakatsu og købt i Japan

– Hvad er det der er så magisk ved de mikro-små miniature-dimser? – Og hvad er det ham der ULFISK.com-fyren bruger dem til? – Her har jeg griflet lidt ned om de smarte Tanago’er, og om hvad de kan benyttes til…

Tanokrogen er en japansk opfindelse – der af det orientalsk klingende navn, – som vist nok i øvrigt betyder “Bitterling”, den lille farvestrålende fiskeart, som også findes her i lille Dannevang. Og også til denne art, er den lille krogtype helt perfekt.
Tanago’en kan købes både med og uden et premonteret 3 centimeter langt forfang med en løkke i enden, – lige til at montere på en blinklås, så du hurtigt kan skifte retur til dine andre hooklinks med større krogstørrelse. – Det er kraftigt anbefalelsesværdigt at købe MED forfanget. Her på kan eventuelt monteres et lille splithagl, for bedre at kunne styre din lille mikrokrog, hvis der eksempelvis er lidt strøm, der hvor der fiskes.
– Jeg har desuden nørklet en lille hysterisk farvet gummiperle ind i blinklåsens åbning, så mine gamle øjne bedre kan se hvor i vandet jeg har min Tanago 🙂 – Agnmæssigt vil det være hele, halve eller kvarte mysis, rejeæg, tanglopper eller små reje-, blæksprutte- eller ormestykker på omkring 1×1 mm, som jeg fifler på mikro-modhagen.

En halvslidt Tanago flankeret af 3 traditionelle størrelse 24’er kroge

Umiddelbart ser Tanagoen jo lidt stor ud i forhold til en lille 24’er tørfluekrog, men det er krogspidsens – og især modhagens (<1mm) – længde der er optimal til små fiskemunde! – Med en Tanago for enden af dit setup, forøges din chance for succesfuld krogning af mikroarterne betragteligt!

De fikse små Tanago’er kan desværre ikke købes i hverken Danmark eller for den sags skyld i resten af Europa. Her er man nødt til at kigge mod USA ved “Tenkarabum” eller Japanske “Kaisei” (find ham på Ebay ved at søge på “Tanago”). – Vær obs på meget lange leveringstider på op mod et par måneder! – Jeg har købt begge steder, men er mest tilfreds med de japansk købte Gamakatsu 400’ere, som er lidt større i krogskaftet, hvilket er en kæmpe fordel når en hårdt-skallet mysis skal bakses på krogen 🙂

Den mikroskopiske krogspids med den ekstremt korte modhage er selvsagt optimal, når krogen skal sættes i de allermindste munde. Det gælder eksempelvis følgende “småmunds-arter” 🙂
Ferskvand: Hundestejlerne, Regnløje, Lille Hundefisk, Ferskvandsulkene, Elritse, Båndgrundling, Regnløje og Bitterlingen (“maskot-fisken” på emballagen som ses på topbilledet).
Saltvand: Tangsnarre, Almindelig og Lille Tangnål, Tangspræl, Ringbuge og de mindste kutlingearter: Toplettet-, Spættet-, Ler- og Glaskutling.
Den hidtil mindste fisk som jeg har kroget, var i øvrigt en Spættet Kutling på bare 3,3 centimeter – den havde sgu nok været svær at hooke up med en almindelig krog 🙂 – K & B med mikrokrogene 🙂

Tanago’erne er den optimale krogtype til eksempelvis den lille smukke Bitterling

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s