SØØRRED-SUCCES

Det var grund til stor jubel over denne yderst velproportionerede Søørred

Fredag sidst på dagen gik jagten ind på et par af de sværere ædelfisk; Søørreden og Helten. Jeg var ved søen ved 17-tiden, bevæbnet med den nye WFT Nano 4-delte rejse-UL-pind og nogle klassiske blink. Jeg havde afsat 1 ½ time til sø-projektet, inden aftenens “hovedmenu” i form af Helten skulle “indtages”, men det blev ikke nødvendigt…..

Jeg lagde ud med et par af de “sikre” UL-blink i form af Snurrebassen og Möresilda, men uden resultat. Jeg gravede i boksen efter min favorit – den lille Zeppo 6 grams -, men den havde jeg åbenbart smidt i en anden boks. Det er sgu ikke altid nemt at organisere sig, når man absolut vil gå efter alle arter.. – Jeg spottede dog denne über-klassisker i boksens bund:

Aldrig undervurdér de klassiske agn…. – ABU’s Toby er effektiv 🙂

Det sølv-blå Toby-blink var dog på hele 10 gram, men så kunne jeg jo også lige prøve at pushe den nye 1-7 grams klinge lidt…. – Og så gjorde det slet ikke noget med lidt ekstra kastevægt, for vinden var kraftig og klaskede direkte ind i krydderen på mig. WFT’eren kastede godt med den tunge agn, og den flaksende gang var lige det der skulle til! Længst ude i kastet blev agnen taget vold-hårdt, og en tung og varieret fight kunne indledes. Jeg tumlede overraskende længe med den sure ørred, men fattede snart hvorfor der var så meget fightvilje i den flotte fisk. – Den var nemlig helt perfekt proportioneret :-), – føj da hvor var jeg glad, da den endelig gled ind over netrammen.

Inden genudsætningen fik jeg lige dens data: 48,0 cm og 1300 gram

Lækkert at få presset Nano’en med både en tung agn, hård vind og en stærk ørred. – Og så er en søørred jo cirka altid en gudesmuk art. – Jeg fiskede lige en halv time mere, men så kun et par stykker i overfladen, og der blev ikke hapset yderligere i Toby’en.

I sidste weekend var jeg en tur i hjemme-åen Grindsted Å hvor jeg – ud over en laks på 20 cm… – fik 5 små eksemplarer af søørredens “lillebror“, så nu må jeg ud efter “storebror Havørred“, for den skal også på årslisten.

“Lillebror” Bækørred er ret vild med Effzett-spinnere 🙂

Tjek ved Søørreden med et lækkert eksemplar, og så var det ellers videre ud efter den spændende Helt. – Indlæg er lige her: EN HERLIG HELT


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s