BITTERLINGEN – EN NY ART

Seneste nye UL-art (og nr. 77) blev den flotte lille Bitterling

Denne fisk er sgu en besværlig lille fætter. Den findes kun ganske få steder i Danmark, og på det spot jeg har researchet mig frem til, har jeg mange gange spottet forgæves. – Men når man ikke sådan lige giver op, kommer man ofte i mål… – og lørdag middag lykkedes det endeligt…

Bitterlingen er en meget flot lille karpefisk – masser af farver og en ganske præsentabel kropsbygning. – Den bliver omkring 7-8 cm lang, og har det lille særpræg, at den lægger sine æg inde i levende muslinger! 🙂 – Den er dog ikke overdrevet populær, da den er invasiv. – Spørgsmålet er så hvor meget ravage Bitterlingen kan lave, da den som skrevet har et ganske specifikt krav til reproduktion…

Sommer og mikrofiskeri – en top-hyggelig kombi 🙂 – prøv det!

Da jeg endeligt fik lokaliseret en ganske stor flok bitterlinger, smed jeg sko og strømper for at komme ud i nærheden af dem – lækker kølende fornemmelse at stå i det svalende søvand 🙂 Jeg droppede isfiskestangen som ellers er min favorit til de små arter, men jeg skulle bruge lidt mere rækkevidde, da flokken stod et stykke ude. Her var min “lange” 5,3 fod Pezon & Michell Sting helt perfekt, så der blev rigget op med et lille cylinderbly og en str. 28’er krog. – Det svære ved bitterlingen er at få den til at blive siddende på krogen, da den har en ekstremt lille mund.

– Den største Bitterling ses her på min solbrændte lårbasse 🙂

Jeg skar et par ½ x ½ mm ormestykker og baksede dem på krogen, og hurtigt var der stor interesse fra de små fisk. Og uha de er svære at kroge – en virkeligt udfordrende art! – Jeg eksperimenterede lidt med agnplaceringen i forhold til krogspidsen, og fandt efterhånden frem til det helt rigtige. – Den første kom på land, og røg i feltakvariet, og jeg gav mig god tid til at betragte den farverige lille fyr 🙂 – Selvfølgeligt med et stort smil på, for dette var en af de allersidste ferskvandsarter jeg endnu ikke havde hapset med UL-stængerne 🙂

– En håndfuld af UL-art nr. 77 i feltakvariet

Da den første var sikkert på land gik det stærkt, og efter en halv times tid havde jeg haft ti i hånden. – De var i ganske fine størrelser – op til 7,2 centimeter (DK-rekorden er pt på 7,8), så det var – som altid – med stor tilfredshed, at den nye art kunne noteres 🙂 🙂 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s