EN HERLIG HELT

Måske var det den nye “Danske Artsfiskere“-shirt der bragte held…? 🙂

Efter succesen med Søørreden (læs indlæg her: SØØRRED-SUCCES) var jeg efter bare 20 minutters kørsel klar ved det spændende Heltspot. – En halv-dovent flydende å med brunt vand, som ikke ser overdrevet inspirerende ud, men “sku’ aldrig hunden på hårene” (shiiit et gammelfar udtryk egentligt… 🙂 🙂 )… – For på dette spot havde jeg sidste år en kæmpe helt-fest (læs evt. EN RIGTIG SUPER-HELT), – kunne det gentages?…

Jeg havde bakset et bette bundforfang sammen af et stykke sildeforfang med et 7-grams lod i enden. Jeg fandt stangholderen frem, agnede de 2 sildekroge op med regnormestykker og bandt det for enden af den lille 6 fod lange Okuma Alaris-pind. En velfortjen fredags-pilsner blev knappet op, og jeg klaskede røven i brinken. Bare ti minutter senere “brød helvedet løs“….. – altså på den fede måde!: En stooor Helt hapsede ormen og stak i rasende fart nedstrøms. Jeg fik flået stangen op af stangholderen og satte krogen, hvorefter fisken vendte og buldrede forbi mig som et andet godstog 🙂 – Huhej hvor det gik – feeeedt. – Og især fedt fordi den efter lidt tumlerier endte i nettet 🙂

En gammel kriger: Ny PR-Helt på 45,0 og 1030 gram – happy happy 🙂

Jeg fik turbo-helten afkroget og parkerede den i nettet i vandkanten, mens jeg fik opsat kameraet, så jeg kunne få et hurtigt selvudløserskud. Det blev vist så’n nogenlunde, men fisken skulle hurtigt tilbage i åen.

Herefter var der lidt stilstand – dog afbrudt af en del skaller i god størrelse – men efter yderligere en time, var der endnu en helt som måtte en kort tur på land:

Genudsætning af Helt nr. 2 – en rigtig fin målsfisk (36 cm)

Jeg fik yderligere en på opleveren, da en monster-helt “head and tailede” lige foran mig – anskudt 50-60 centimeter!!! Vildt hvad denne dovne brune å kan levere…. Super lækker aften med nye PR’ere på både Søørred og Helt – det er sgu herligt at være artsfisker! 🙂

T-shirten på topbilledet er i øvrigt den nye logo-shirt fra “Danske Artsfiskere” – den fedeste gruppe du kan finde på Facebook. Informativ, hjælpsom og yderst inspirerende. – Den MÅ du altså bare tjekke ud!!!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s