SJÆLDEN ULKE-SUCCES…

– Den sjældne Finnestribede Ferskvandsulk kom i den grad på land!! 🙂

Jeg har siden først på foråret researchet og lokationstjekket som en gal omkring den søde – og meget generte – lille rovfisk med det smukke navn; Finnestribet Ferskvandsulk… – Så spot og teknik var på plads, da jeg fredag aften teamede op med Kasper Strube fra Fiskefoto.dk. Det var egentligt mit første seriøse forsøg på arten, men grundig forberedelse betaler sig som bekendt….

Troen på at lande den yderst sjældent sete art (der er vel max et par håndfulde lystfiskere som har været heldige/dygtige nok til at hilse på…) var ikke overvældende, så vi betragtede nok mest “jomfru-turen” som en god mulighed for at samle erfaringer. Faktisk var succeskriteriet egentligt bare at spotte en enkelt af dem…
– Vi fik som vanligt lige en gensynspilsner i skumringen, og fandt derefter pandelamper og de helt små stænger frem. – Lokkemaden var små stykker regnorm på en 22-28’er krog.

Kaspers unge øjne spotter hurtigt en fin lille ulk, som lå stille på bunden, så glæden var ganske stor, og vi gloede længe på den bette fisk, ind til den daffede af. Glæden blev dog snart til euforisk jubel, da han fik den næste spottede ulk til at hugge godt til regnormestykket. – Og den blev sgu hængende!! – Job done – ny art på land 🙂

Kasper studerer de små kræ som fistrede lystigt rundt i pandelampens skær

Kort efter kunne også jeg lokke en Ferskvandsulk til hug. – Den virkede lidt urolig over lyset, men flygtede ikke, og efter en håndfuld forsøg lykkedes det mig, at få placeret agnen korrekt. – Den indhalerede uden tøven!, og så kunne jeg – og overraskende nemt – notere art nummer 82 på UL-scorekortet. – Super fedt!

Herefter gik det stærkt! – Kun afbrudt af spændende bifangster i mørket (både Elritse, Bækørred og Strømskalle var på land) – endte vi på i alt 11!! eksemplarer af den smukke lille Ulk. – Vanvittigt! – Altså hvis man er rigtig heldig lander man måske éen, – og til sidst var der hele ni eksemplarer i feltakvariet + de to vi genudsatte straks efter fangst – elleve ferskvandsulke – “hvor svært kan det være”… 🙂 🙂 🙂
Alle de små fyre lå fra 4-5 centimeter (dansk rekord er pt på 7,9 cm) . Fuldstændig vild tur… 🙂 🙂

Min første ulk blev målt til 4,2 cm. Senere kom en 5’er 🙂

* Ingen tvivl om at Ulken skal fanges om natten, – det er kun lykkedes mig en gang på utallige spotteture at se en enkelt, ligesom jeg har forsøgt mig under forårssolen på samme spot uden at se noget til dem (læs evt. ET PAR FRÆKKE FYRE)

(Den Finnestribede Ferskvandsulk kunne efter i 2021 at have landet både Smelt, Rødding, 9-Pigget Hundestejle, Stenbider, Koikarpe, Lille Hundefisk, Lerkutling, Bitterling, Savgylte, Slethvar, Hestemakrel og Solskinsbars indskrives som årets 13. nye UL-art. Se evt. MIT U.L. ARTSFISKERI)

Spændende, sjælden, smuk og normalt ganske svær – whats not to like 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s