MIKRO-RODERI…

– Brisling!! juhuuu – eller nej, for smilet stivnede da jeg fandt ud af at der var en almindelig sild…

Her i sensommeren er det gået vanvittigt godt med de almindelige “store” arter med lækre eksemplarer og flotte PR-fisk til følge (Slethvar, Torsk, Havørred, Skrubbe, Havbars og Solskinsbars). – Men de små mikroarter har virkeligt drillet! – Og jeg har da godt nok lært en ting eller to om de små kræs kendetegn, – på den hårde måde….

Jeg her længe jagtet den lille bøvlede Brisling, – de er svære at få til at hugge, og mange teknikker og spots er prøvet. – Ind i mellem er det lykkedes at få fisk på land, men ofte har det været små hvillinger og mørksej. – Altid fedt at der sker noget, men lidt øv når det ikke er den art som er i sigtekornet. Det er lykkedes flere gange at få “de rigtige” til at hugge, blot for skuffet at konstatere at det bare er småsild som er kommet på land…. De første “fup-brislinger” som kom på land blev ledsaget af jubel og masser af fotos i feltakvariet, med efterfølgende nedturs-humør, da jeg finder ud af at det var småsild… 😦

– Som en Brisling havde denne fyr skarpe skæl på bugen, men finneplaceringen var forkert…

Senere var den så gal igen… – Jeg var dinglet ud efter enten en Tangsnarre eller en af vores tre arter af Tangnåle, og det gik egentligt ikke særligt godt. Et par tangsnarrer blev dog spottet, men de ignorerede totalt min ormeagnede tanago-krog. Det gjorde en meget spændende kutling så til gengæld ikke, og længe var jeg ret sikker på, at jeg endeligt havde ramt en Spættet Kutling, men igen tog jeg fejl… – Det viste sig – med lidt biolog-hjælp – bare at være en stor sandkutling… 😦 – I det mindste var den med sine 7,4 cm ny PR på denne art, meeeeen jeg ville da hellere have haft dens spættede fætter…

– Ikke en spættet kutling som håbet… – Skælsætningen var forkert og fisken er en Sandkutling

En uge efter gentog scenariet sig… – Jeg skulle bruge en Løje til års-artslisten, og fik hurtigt en håndfuld på land på et kendt spot for netop denne art. – Og selvfølgeligt blev en af de fine små fisk behørigt fotograferet… – Men også denne gang ramte skuffelsen, da jeg ved at nærstudere de små krapyler kunne konstatere, at det såmænd var små skaller 😦

– Amen for fanden da – selvfølgeligt var det da bare små skaller jeg stod med…

Nu skal det ikke være 100% mikro-elendighed, for under endnu et forsøg på Brislingerne i Hvide Sande, dukkede der en fin lille fisk op – ja faktisk hele tre af dem. – Og her var der ikke nogen tvivl om arten, for Hestemakrellen er ganske nem at kende. – Så endeligt lykkedes det at hive en ny art på listen 🙂

“En art er en art” som man siger… – men en større Hestemakrel må på land senere…

De næste mikroer som er i UL-gearets søgelys er de nataktive Finnestribet Ferskvandsulk og Femtrådet Havkvabbe 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s