ET PAR FRÆKKE FYRE

– Flotte han-elritser i deres forrygende farverige yngledragt – klar til noget dame-lir….

Næste stop på søndags-rundturen var et helt nyt strømvands-spot, som jeg havde researchet mig frem til. Det naturskønne stræk skulle holde både Elritser og Finnestribet Ferskvandulk, og elritsen – Danmarks mindste karpe-fisk – ville gerne hilse på….

De forårsfriske Elritser er i øjeblikket på gydefærd, så hannerne er virkeligt klædt på til hanky-panky med vilde farve i guld, grønt og rødt. Og også den lille mund er med sin højrøde farve gjort kysseklar – alt i alt bare en forrygende smuk fisk. – Her er den første af de to jeg fik på land:

– OK….? – Så han-elritser går med læbestift… – Aaarj altså hvor metroseksuelt….

Den første fik jeg på flådfiskeri med et lille penneflåd og et mikro-stykke regnorm fisket nær bunden. – Og jeg var da noget overrasket da den vilde farvepalet dinglede under flåddet – fedt! – Nummer to blev taget på et lille bundrig med 3 splithagl, så jeg lige præcist kunne holde bunden. Lige som under penneflåddet brugte jeg en størrelse 28’er tørfluekrog agnet med 2 mm regnorm. Rigget blev fisket som “drop-down” med min fantastiske lille lykke-stang: Veritas Ice på 2,3 fod – Eeelsker den!! 🙂

– Elritsen er en art jeg kun har fanget éen gang tidligere, da min gode fiskekammerat Kasper inviterede på et sats i Gudenåen, hvor vi fik nogle stykker på land (MEDESUCCES: 3 NYE ARTER). Siden har jeg ikke set noget til dem, så det var et kærligt gensyn. – Og se lige denne flotte fyr som blev elritse nummer to på land:

– Et stort eksemplar af en lille fisk: 9,4 centimeter og dermed klar ny PR

Efter en masse knipserier af de fotogene fisk, røg de retur i åen. Det fede ved at have feltakvariet med, er at man har masser af tid til at observere, nørde og fotografere de fine små fisk, mens de svømmer rundt og hygger sig 🙂

– Fisken svømmer og jeg nørder 🙂

Jeg observerede længe en lille livlig bæklampret som fistrede rundt over grus-stryget, men den sjældne Finnestribede Ferskvandsulk så jeg ikke noget til. – Jeg tænker at der skal researches en del mere på dens levevis inden næste forsøg – måske den er mere aktiv aften eller nat? – Lokationen tror jeg på, så jeg er snart tilbage….

– Super interessant spot – gemmer den Finnestribede Ferskvandsulk sig lige bag stryget?…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s