FEDT UDEBANEFISKERI

En helt ny – og ganske levende – lokation blev prøvet lørdag aften

Endnu et hyggeligt eventyr-raid sammen med Kasper, – denne gang startede vi i det vestjyske og endte i det sønderjyske. – Det blev til i alt 8 fine arter, hvor der både var nye personlige rekorder og et par artige overraskelser i mellem…

Vi startede med lige at løbe den lokale havn igennem for at tage årets sidste multe-spotte-runde, tjekke brislingesituationen og måske snyde en ålekvabbe til at hugge på en reje. – Ingen af arterne var der held med, men sådan er lystfiskeriet jo også, selv om jeg i denne sæson har været voldsomt forkælet af fiskeguderne 🙂

Vi dinglede videre syd på til en spændende sø – mest for lige at se, om Kasper kunne få den lille smukke Bitterling på årslisten. Det gik rigtigt fint, og der var sandelig også andre arter som i hobetal bød sig til:

Så det blev en super god session ved den spændende sø, – og det blev ikke mindre hyggeligt af, at makker Peter overraskende kiggede forbi lige til øl-tid. – Han havde også held med at lande hans første Grundlinger 🙂

Herefter driblede vi lidt rundt i området, da jeg gerne ville vise Kasper et par meget spændende spots jeg havde gravet frem, hvor der bor hhv Ghost/Koi-karpe og Albino Græskarpe. – De får lige et skud engang hvor tiden ikke var knap. For på denne tur gjaldt det et langt sydligere spot, med nogle ret fede arter i form af Smelt, Havkvabbe og Skægtorsk. – Og vi ramte sgu ind i to ud af de tre! 🙂

Vi mødtes med aftenens tredjemand – Dennis – en super flink og munter gut, som virkeligt havde styr på spottes arter, teknik og agnvalg. Især den lille laksefisk Smelten viste sig at være yderst hugvillig, og lige da mørket trak ind, kunne jeg lande en ny flot UL-PR:

Ikke årets første, men med sine hele 20 centimeter absolut min største 🙂

Hvillingerne og krabberne var aftenen igennem hurtigt over vore agn, men med lidt aktivt fiskeri, kunne de generende elementer holdes lidt i skak. Hvillingerne var dog stadigt lidt aggressive, oftest små men nogle af dem havde fine størrelse op over de 20 centimeter.

Et close-up af en af de sultne Hvillingers agntyve-flab 🙂

Vi så desværre ikke noget til den spændende Havkvabbe, som spottet ellers holder her om efteråret. – Bevist af Dennis som havde ramt tre af dem tidligere på måneden, lige som han sidste år fik rigtig mange på land netop her. – Til gengæld blev der leveret et par andre artige overraskelser, da Dennis og jeg nærmest synkront landede hver sin ål, og Kasper fik ikke bare éen – men hele to! flotte Skægtorsk på land. – En ganske sjælden art som hverken Kasper eller jeg havde fanget før. – Trods en ihærdig indsats langt ind i natten lykkedes det dog ikke undertegnede at få et eksemplar på land 😦 – Jeg “nøjedes” med ålene, en ustyrlig stak Hvillinger, og – ikke mindst – en stribe super fine Smelt med en meget imponerende snitstørrelse.

Den spændende Skægtorsk som Kasper landede to af
– Dennis og Kasper venter på hug. – Vejrmæssigt var det bare en perfekt sensommeraften

– Fed dag/aften/nat i perfekt selskab med godt gang i de hele 8 arter, som vi tilsammen havde i hænderne 🙂 – Der er sgu ikke noget federe end godt fiskeri sammen med gode fiskevenner 🙂

Den nye Smeltrekord er naturligvis plottet ind sammen med de øvrige 81 UL-rekorder på oversigten: UL-REKORDER / SKEMA)


Søndag formiddag tog vi en slapper med noget tilbagelænet Størfiskeri i det Vestjyske. – Og størene var ligesom os ret så søndagsdovne, for det blev kun til en enkelt fast fisk, som jeg desværre tabte efter et voldsomt udløb og fem minutters heftig fight. Sgu ret ærgerligt, for det var uden tvivl en af de søens helt store (40-50 kilo), som jeg havde fingrene i dér….
Men efter en weekend med 12 arter på land, en sprit ny art (Finnestribet Ferskvandsulk) og en ny PR (Smelt) til os begge, samt yderligere en ny art til Kasper (Skægtorsk) var det svært så’n rigtigt at ærgre sig….. 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s