PETERS POWERPLADER

- Inden for bare en halv time måtte Peter tumle med disse to tunge trunter :-)
– Inden for bare en halv time måtte Peter tumle med disse to tunge trunter 🙂

– Jeg ringede fredag eftermiddag til min gode kollega og fiskekammerat Peter, for lige at høre, om ikke vi lige skulle uddele nogle søndagsprygl til vestkystens vilde hvarrer. – Og selvfølgeligt var han max klar, – så søndag morgen ramte den jævne nordvestenvind os i fjæset, da vi fra klit-toppen inspicerede dagens første spot…. – Det kunne sgu godt gå hen og blive en af de gode rovplade-dage….?

Første spots klare vand afslørede, at her var der fuldt besat med hvarrer – masser af fine plader pilede hen over sandbunden når vi vadede rundt. Desværre var de slet ikke hugvillige, og den samlede høst efter tre timer lød på nedslående 3 bette skrubber….. – Der måtte et pladsskifte til!

– Turens første hvar kom hurtigt på land – og så gik det stærkt!

Vi studerede igen kystens strukturer, inden vi angreb, – og vi fik i allerhøjeste grad valgt den helt rigtige “startlinje”!!

Peter havde 2 hug og landede en pighvar i de tre første kast, mens jeg efter et kvarter havde haft en følger, et hug, en mistet mellemfisk og en på land omkring de 30 cm. – Vild start alligevel!

– Endnu en fin hvar kunne fightes på UL-gearet – det var ved at ligne en fest!

Vi havde snart landet og genudsat en håndfuld hvarrer tilsammen – fine eksemplarer i omegnen af 30 centimeter, som alle fik friheden igen. Vi tog lige en slapper over en pilsner, og grinede lidt af vores fede fiskeri. – Og ingen tvivl om at der ventede mere – for vi havde både spottet og mærket flere fisk i +40’er klassen…..

– Peter er spændt op til lir af en sur madamme! 🙂

Peter planter sin Gulp Tobis i kæften på en massiv rovplade, som virkeligt giver seriøse udfordringer i de nu noget kraftige bølger. – Vi står ude på første revle med højt og uroligt vand mellem os og stranden, så en “bakke-fisken-ind-på stranden”-manøvre var der hverken tid eller mulighed for. – Heldigvis går jeg altid med net, da jeg med mit UL-gear er forberedt på at skulle “grave” (da jeg muligvis ikke kan presse) – en eventuel fastsuget stor-hvar op. – Og der til er nettet jo ganske handy, – og det var det også i denne situation!. – Jeg tonsede over til Peter, og snart var den bakset i nettet 🙂

– Den lækre hvar kom på land – og Peter fik dermed en ny PR med 47 cm og 1,9 kilo!

Vi fik den flotte fisk aflivet og sad egentligt bare og storhyggede, da endnu en regnbyge fik os på benene igen. – Endnu en trio af 30’ere kom hurtigt “på kortet” – vi var nu på 8 mindre og éen stor – Og havde dermed overgået vores dags-rekordfangst på 8 stk fra maj, 2020 🙂

– Ikke noget at sige til, at Pighvarren er en brav fighter…. – Smuk og kraftfuld “motor”

Vejret var efterhånden hen i nærheden af kategori “lort” – men det opfangede vi knapt nok, for hugperioden var langt fra slut endnu!
– Og det fandt Peter for alvor ud af, da en grov plade tyrede til hans blink! – Og så måtte vi på den igen, – med endnu en risikabel landingsmanøvre: Peter var oppe at stå på fisken, ophængeren satte sig fast i nettet uden at fisken var proppet der i først og “plade-madammen” lykkedes med at suge sig til bunden… Så da vi ved fælles hjælp – og under stor jubel – endelig kunne lukke nettet om fisken, kunne man nemt fornemme både vores lettelse, men også fangstens størrelse og tyngde! 🙂

– Igen ny PR: 52,0 og 2800 gram – fandme bare en perfekt hvar!!

Eftermiddagen blev rundet af med yderligere et par tunge hug og landingen af endnu en trio af 30’ere (også C & R), så den totale score endte på 13! flotte hvarrer. – Egentligt bare en fantastisk vild tur!

– Dagens sidste efter genudsætningen – camouflage supreme!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s