BÆKØRRED MED BRAG I

– Et take som lynet og en fight som torden 🙂

– Skulle da lige ned og snuse lidt mere til majfluescenariet, med håbet om noget mere – eller bare noget… – action i forhold til lørdagens “dødssejler”-tur (DOVNE DANICAER). – Det var desværre ikke meget bedre, lige ind til…..

Ved ankomst var der da lidt majfluer på vandet, og jeg hyggede mig gevaldigt med nogle mindre regnbuer – good fun. – Efter en lang tur opstrøms på strækket ser jeg endeligt en god fisk heeeeelt inde under egen brink, – den bliver sgu svær! – Og ganske rigtigt – den alt for hårde modvind sendte min delikate majflueimitation i kantbevoksningen, – og jeg skræmte selvfølgeligt fisken da fluen skulle frigøres….

– Fint besøg i bilen – imo Danmarks smukkeste insekt 🙂

Jeg driblede yderligere opstrøms, hvor jeg snød endnu et par regnbue-ræsere og en bette bækørred. – Der var dog aaaaaalt for langt mellem majfluerne på vandet, så det var ret begrænset hvad der var at kaste efter. På vej tilbage tjekkede jeg lige den gode fisks standplads ud igen, men der var intet liv, for nu var majflue-mængden på vandet nærmest nul. Jeg besluttede dog at give den et skud med et nedstrøms-flow, så vinden ikke igen sendte fluen på afveje. Bare fem centimeter fra brinken røg fisken lynsnart op og vold-sugede min flue ind i kæften. Tilslag – fast fisk – amokka!. – Der var da godt nok bulder og brag i den tykke bækørred! – En ustyrligt god fighter, som dog efter lidt biks heldigvis endte i netmaskerne.

– Fin flidspræmie i omegnen af de 40 centimeter

Jeg gik denne gang med det store net, og hvor er det bare dejligt at have alverdens tid til at finde kameraet frem og lige få lidt ro på løsline og værktøj. – Fisken står jo fint i det store net, som nemt kan placeres i strømmen. Efter et par hurtige skud var den tilbage i strømmen, og jeg kunne hygge med noget tobak og den medbragte pilsner 🙂
Jeg måtte desværre afkorte turen en anelse, da det åbenbart ikke kun var den flotte bækørred, som der var lyn og torden i. – Moder natur sørgede pludseligt for både bulder og flash-show, så jeg pakkede “lyn-lederen” sammen og daskede mod bilen….

Det blev ved lidt sporadisk majfluefiskeri i denne sæson, hvor jeg enten bare havde uset elendig timing… – eller også har majfluerne bare et off-year? – Nu står den for mit vedkommende hovedsageligt på saltvand og fredfisk 🙂 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s