RUBIN-RØD MORGEN

– Det rubinrøde blik mødte mig hele fem gange lørdag morgen 🙂

– Juni er UL-medetid! – Fredfiskene er for alvor på finnerne i det lunere vand, og kan ofte lokkes på simpel vis; – et flåd, lidt regnorm og en dåse majs – ganske enkelt! – Jeg var lørdag morgen hooked på at få de smukke og ganske tricky sudere i tale, så jeg tog et friskt morgentræk i det østjyske…..

Det var et vand jeg ikke tidligere havde besøgt, men via tilbundsgående research og en god kontakt riggede jeg til med stor optimisme. Klokken havde kun lige passeret 04.30 da jeg lagde mine majs ud – suderen er ofte tidligt på færde, – og jeg skal da love for at de var morgenfriske!!

Der var fisk som rullede i overfladen, uro under åkanderne og masser af bobler på min valgte plads. – Og efter bare en halv kop morgenkaffe måtte jeg fighte morgenens første flotte suder. Føj hvor er de stærke! – Og det bliver ikke mindre intenst med en 0-7′ UL-stang med tilhørende 500’er hjul… 🙂

På måtten blev den målt til 48 flotte centimeter og dermed fik min PR lige en håndfuld centimeter oven i – lækkert! – Vægten sagde 1800 gram, så det var – lige som de øvrige jeg fik på land – nogle vægtige eksemplarer.

Allerede på den første time havde jeg misset 2 og haft 3 flotte gyldne sudere på land, – eller nærmere mørkebrune, da stammen i denne sø er ret mørke i farven. Herefter blev der liiidt mere ro, og jeg kunne slappe af med en kop kaffe, efter noget ret vildt fiskeri.

– Ro på flåddene, men stadig en del boblerier 🙂

En halv time efter – altså på kun 1½ times fiskeri, huggede nummer fire, som også kom sikkert på måtten (den slap dog for mit fotoshow). Den målte – ligesom morgenens første fisk – også 48 flotte centimeter.

– Smuk fisk med de varierende gyldne farver og de flotte rubin-røde øjne

Jeg besluttede mig for at jeg gerne ville runde af med en hel håndfuld. – Så efter de fire flotte fisk, var jeg klar på en hurtig slutspurt med fisk nummer fem… – Men nu er suderen en utilregnelig art, og fiskeriet døde pludseligt ud? – Det var cirka på samme tid som solen ramte søoverfladen, så måske lysstyrken gjorde dem sky eller inaktive? – Jeg gav dog ikke op, men måtte vente en god times tid, inden jeg fik sat krogen i morgenens sidste fisk. – Jeg havde – for at imødekomme sudernes skyhed – lagt flåddene et par meter længere ud, hvor vandet er lidt dybere. Og her gemte der sig en enkelt suder, som gerne ville hapse mit majskorn. – Uha den var altså bare brølstærk, og min tynde 0,10’er fletline fik under den ustyrlige fight fældet en del åkander 🙂
Men i nettet kom den, og oppe på måtten kunne jeg endnu engang notere en ny PR, da denne kraftfulde suder ramte 49 flotte centimeter. – Den var ikke kun lang men også ganske massiv, og trykkede vægten helt op på 2 kilo! 🙂

– Yderst velnæret suder på 49 cm og lige ud 2 kilo (også den på topbilledet)

Hermed var jeg oppe på en håndfuld flotte fisk på lidt under 3 timer, – riiiimeligt fedt sudervand jeg fik prøvet der 🙂 – Den næste time brugte jeg på at spotte og observere nogle vægtige karper, som nok får et skud senere på sommeren 🙂


2 kommentarer til “RUBIN-RØD MORGEN”

    1. Hej Jørn, når jeg medefisker efter skalle, suder, brasen og karpe bruger jeg to billige Berkley Cherrywood 7 fods med kastevægt fra 0-7 gram. De har fin ryggrad – også til at styre de større karper. Hjulene er bare nogle gamle fætre: det ene er et Shimano Solstace 1000 og det andet er et ABU Cardinal SX5. Til kastefiskeri med flydebrød og et lidt tungere flåd bruger jeg en Daiwa Sweepfire 6″ / 2-7 gram og et Penn Conflict 1000. Det sæt bruges kun til flydebrød efter karpe, rudskalle, multe og især rimte.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s