DOVNE DANICAER

– Overraskende svære forhold. – Meeen en enkelt blev det da til 🙂

Muligheden for et succesfuldt sats i den første uge af majfluesæsonen, havde været ikke-eksisterende med vedvarende hård vind og alt for meget regn. Første mulighed bød sig endeligt lørdag aften, så jeg teamede op med min gode gamle makker Bøgedal og dinglede til vores lille sydjyske perle. – På menuen stod der bajere og “bækkere” :-)…

Men hvor fan var de store lækre superinsekter…? – Hold nu magle vi fik nogle kilometer i benene, men lige lidt hjalp det. – Vi havde simpelthen ramt en off-day som aldrig oplevet før. – Meget få duns, endnu færre spinners og kun ganske få spent – meget underligt, for lige præcis fra den 27. til den 31. maj plejer det at bimle-bamle for vildt i det lille vandløb…

– Endnu en kilometer tilbagelagt uden action, – frustrationerne blev da heldigvis udlignet af hyggen
– Bøgedal bokser rundt på brinken, men overfladen forblev “kold” aftenen igennem 😦

Desperationen over den manglende overfladeaktivitet gjorde, at Bøgedal skiftede til vådfluen mens jeg blindfiskede på et spot hvor jeg missede en god fisk i starten af sidste års jubelsæson (2020 sendte intet mindre end fem +40’ere på land). Jeg nåede kun det første kast, inden der bare 20 meter længere opstrøms pludseligt var en god hvirvel… – Strømmen eller en god fisk?? – Og så var den der sgu igen – helt klart en sulten bækørred. – Og den var heldigvis sulten nok til – på trods af at den ikke havde set ret mange danica’er i løbet af dagen – målbevidst at kastede sig over min store beigefarvede imitation! – Og det var en kraftfuld og vægtig fisk, som virkeligt fik udfordret mine rustne fluefighter-egenskaber på bedste vis. Bare fedt! – Og endnu federe da den gled ind over rammen på det lille smækre snesko-net.

– Ganske fin #4-gevinst i midt-trediverne – en fin afslutning på en eller meget tynd majfluetur

Live-update:
19.45: Bøgedal er ved åen med majflueimitationerne igen her til aften, og har landet en kraftfuld regnbueørred på 51 cm!
20.45: Og nu endnu en flot regnbue med fuld speed på: 46 cm. 🙂
22.30: Og det blev til i alt 10 fine fisk på majflueimitationerne

– Makker Bøgedal havde søndag masser af action, og fik også ryddet ud i regnbuerne 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s