MIKROSKOPISK MIKRO

– Amen altså – bliver det mere nuttet?

– Efter den succesfylde stør-tur (VOLDSOM VILUGA) blev det kraftige størgrej proppet i bilen, -sikke da noget bøvl at slæbe rundt på, når man er vant til mini-pindene… På næste lokation var der nemlig mere brug for den aller mindste i samlingen, så jeg skiftede de gigantiske 12 fods “teltpæle” ud med min smækre lille is-stang på beskedne 2,3 fod… – For nu skulle der en ny art på scorekortet….

– Og det var en rigtig besværlig en af slagsen, for den drilagtige lille 9-piggede Hundestejle har da godt nok kostet en del frustrationer! – Alene i denne sæson har jeg forsøgt mig en håndfuld gange, og hver eneste gang har jeg fanget dens allestedsværende 3-piggede fætter… Hrmpff!

Denne gang skulle der forsøges i en lille bitte vandhul, og så var den der sgu!! – Eller rettere DEM, for efter lidt biks med krogningen endte jeg med to af de meeeeget små fisk i feltakvariet:

– For en gangs skyld var der 9 og ikke kun 3 pigge 🙂

De to små fyre var henholdsvis 4,1 og 4,2 centimeter lange, og dermed de mindste fisk jeg nogen sinde har fanget på stang 🙂

– Miniaturefiskene kunne trods den beskedne størrelse fint hapse mit 1 mm store stykke ormefnuller

Den 9-piggede hundestejle blev dermed art nummer 73 taget på UL-stængerne (her af 64 taget i Danmark). – De næste nye arter kunne blive Koikarpe, Tyklæbet Multe, Savgylte eller Finnestribet Ferskvandsulk?…

– Bliver man ved længe nok, kommer den udsete art åbenbart i hus 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s