FÆRØSK FISKEDRØM

- Færøerne leverede gavmildt en række nye arter til fiske-CV'et :-) (her Lubbe og Sej)
– Færøerne leverede gavmildt en række nye arter til fiske-CV’et – her Lubbe og Sej. Nice 🙂

– Vi kom til Færøerne for at finde fisk, – og det gjorde vi i høj grad!.
For mit vedkommende var det første gang jeg for alvor udfordrede fladfiskene og torskearterne, hvilket resulterede i en del nye og spændende bekendtskaber på min miniature-agtige U.L.-stang. Der blev dog også tid til at “tage sig af” ørrederne i helt uvante og yderst betagende omgivelser….


– Her kommer lige en update på de arter som det lykkedes at lande,
(i parantesen er kun angivet antallet fanget af undertegnede)
:

TORSK: (ca. 8 stk.)
På det ultralette gear blev det mest til mindre torsk (max 35 cm), mens den alm. spinnestang klarede flotte og hårdt-fightende eksemplarer op til den halve meter. Jari fik en flot 60’er 🙂

DSCN2554RØDTORSK: (ca. 5 stk.)
Den lille smukke fisk var jævnligt på land på flere forskellige lokaliteter. UL’eren var fin til disse små “røde djævle”, som for enkeltes vedkommende kunne strække sig til 30 cm.

1513670_856352904433247_815488648712575863_nLUBBE: (ca. 5 stk.)
Disse smukke gyldne fightere er bare herlige at tumle med på spinkelt grej. En art jeg ikke lige havde set komme, men som var ganske vilde med især gule blink. Dejlige fisk op til 45 cm.

DSCN2615SEJ: (ca. 10 stk.)
En art som vi havde som sikker fangt, og de udeblev ikke!. Heftig fighter som gav super udløb – genial fisk til UL! Den på billedet er en +40’er. – Hedder i øvrigt “Upsi” på færøsk 🙂

RSCN2651LANGE: (3 stk.)
Yderst overraskende men hyppig fangst. Den er normalt en dybvandsfisk. Velsmagende!!
Huggede på agnfisk og gav ukurante stop-go-fights. UL’eren overvandt langer op til 65 cm.

DSCN2539FLADFISK: (ca. 35 stk.)
Allerede på første fulde fiskedag fandt vi vold-mange flotte +35’ere fladfisk, som huggede på bl.a. rejer. Jeg fik udelukkende rødspætter, men medfiskerne fik også fik fat i skrubber.

RSCN2668SØØRRED: (ca. 20 stk.)
Vi fandt en sø som var propfykdt med enormt mange mindre (enkelte +30’ere) men viiiiildt smukke søørreder, som lystigt tog helt små spinnere. Fedt fiskeri i maleriske rammer.

RSCN2659BÆKØRRED: (ca. 5 stk.)
Søen holdt også smukke og lidt større bækørreder. Vi jagtede også – og havde gode kontakter til kystens havørreder, men først på sidstedagen lykkedes det Jari at “lande sølv”.

DSCN2620TØRFLUE/NYMFE/VÅDFLUE: (ca. 10 stk.)
Den fiskerige sø fik vores andet visit et par dage senere, hvor aftenvejret var gunstigt til lidt flue-lir. Ørrederne var svære, men især en Klinkhamar emerger viste sig effektiv for mig.

DSCN2552 SØPØLSETINGEST: (heldigvis kun 1 stk.)
Denne “nasty” ting snappede mit blink så hårdt, at den måtte beholde krogen!, og den åndede tungt da den blev landet… Yiiirk!
Hvad det er må en biolog svare på? 🙂

DSCN2543HAV-OPDAGELSER: (mange)
Det kolde og ekstremt klare vand rundt om øerne, gav fine muligheder for at studere det maritime liv på nært hold. Her et smukt lyserødt søpindsvin flankeret af planteliv.

DSCN2606OG SÅ VAR DER JO OGSÅ……
Det mest heftige på turen, var dog sådan en basse-mand som ham du ser her ved siden af. Men det er en historie helt for sig selv…. – Indlægget “Rock on the Rocks” følger… 🙂

Genvej hér: https://ulfisk.com/2015/06/23/rock-on-the-rocks/


I alt endte vi vel op med at have landet – løst anslået – 300 fisk fordelt på tre mand. Artsspredning var også overraskende og nåede vist op på 14. Alle fisk er landet direkte fra kysten, molen eller søbredden (ikke fra båd). 


På Færøerne står oplevelserne ganske enkelt i kø, – luksuriøst serveret af både naturen, dyrelivet, fiskene og menneskene omkring en. Forrygende!


- Fra den vilde fladfiskedag, med en velsmagende rødspætte i forgrunden
– Fra en vild fladfiskedag, med en velsmagende rødspætte i forgrunden. Bagved ses Anne og Jari

 

2 kommentarer til “FÆRØSK FISKEDRØM”

  1. Hej Jørn
    Jeg er ved at planlægge en tur til Færøerne, hvor min far og jeg skal op og fiske, jeg var der selv sidste år for at besøge noget af min kones familie, der blev det også til lidt fiskeri, men ikke nær så meget som min far og jeg påtænker, er der nogle spots du vil anbefale og havde du kontakt til nogen lokale så man kan komme ud og fiske fra båd med, min far drømmer om en Færøsk helleflynder 🙂 (det gør jeg egentlig også, men jeg har bedre tid)?
    MVH Mikkel

    1. Bådfiskeriet gjorde vi slet ikke i, da det ikke var nødvendigt… 🙂 – Kan dog godt forstå at I vil prøve at tumle med nogle af de helt store. Vi kom i kontakt med de mange spændende arter ved at køre fra minihavn til minihavn, og der var godt fiskeri stort set hele vejen rundt. Hvad havnen hed ved jeg ikke, men der er mange deroppe. Undgå de store havne, der havde vi ikke noget held. Prøv med bundmede samtidig med en aktiv spinnestang, så skal I nok få fisk. Agnfisk kan købes meget billigt i sportfiskerforretningerne, ellers kan I bruge noget af det i fanger. Vi brugte stykker af makrel og tobis (näbbesild på færøsk). Havørrederne er svære men fisk ved nogle af de mange å-udløb. Lej en bil og hold jer til de to hovedøer, så slipper i for tunnelafgift når I skifter rundt.
      Knæk og Bræk – det bliver en fed tur for jer er jeg sikker på 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s