EN ENKELT FRA ÅEN

– Åen i “Ox’en” er altid god for noget action 🙂
I forbindelse med mit Smeltsats (se forrige indlæg) blev det også lige til et par timer i Ox River – det fantastiske anlæg beliggende lidt uden for Ringkøbing. – Det ganske fine å-løb er den perfekte sutteklud, når man får å-abstinenser, og der gemmer sig cirka altid et par hugvillige ørreder…..

Jeg havde dog nærmest pløjet alle 1000 meter åløb igennem inden der var liv: Først missede jeg et hug fra en rigtig fin bækørred, og derefter havde jeg to gange en yderst interesseret regnbueørred efter agnen. Jeg skiftede position så jeg kunne servere spinneren opstrøms i stedet for nedstrøms, og så huggede den til!
Det fede ved det øvre af åløbet er den ganske raske strøm, som gør fighten noget mere intens. Og UL-gearet måtte da også arbejde hårdt inden den iltre fisk kunne parkeres i nettet.

– Hugget faldt i indersiden af svinget længst væk

Den flotte regnbue kunne måles til 60 centimeter lige ud, så det var en af de bedre fra Ox’en, som ofte leverer ørreder mellem 40 og 50 centimeter. Til gengæld er søejeren ganske rundhåndet med spændende arter, og der er masser af “eksotiske” og farvestrålende ørreder at gå efter. Men dem må jeg lige hapse næste gang, hvor der nok også bliver afsat lidt mere tid.

– En lys, blank og ganske velproportioneret regnbue taget på en sølvfarvet Attack-spinner

Selv om jeg var yderst tilfreds med den flotte regnbue og den fede fight, er der dog stadig aaaaalt for længe til “the real deal”åfiskeriet.
Premieren ligger knapt to måneder fremme, og især 2020-opstarten blev ganske vild, da et “kobbel” af store regnbuer havde indtaget åen. – Og det resulterede bland andet i denne store bandit:

– Lækker 63’er fra min lille hyggelige hjemme-å, taget i marts 2020 🙂

Læs eventuelt fuld rapport her: “RIVER-MONSTERS”


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s