FEDTFINNE-FINALEN

– Det sidste medlem af “familien fedtfinne” kom endeligt på land 🙂
– Efter et par forgæves forsøg lykkedes det endeligt at få vinget den sidste ædelfiskeart af på listen, – På min mikroarts-ønskeseddel havde Smelten længe figureret, men jagten på den havde hidtil resulteret i rene skuffelser. – Senest et seks timer langt resultatløst sats i det østjyske… – Men denne aften sendte yderligere research og et godt tip mig mod en af mine velkendte vestjyske jagtmarker…..

Spændingen steg op til det berømte kogepunkt, for straks ved ankomst i den sorte nat, så jeg en gut som landede – en Smelt!

Der gik dog lige lidt tid inden jeg fandt stimen med de små fine ædelfisk, men så lykkedes det også ganske hurtigt at få den første på land. – Den tog et centimeterlangt stykke regnorm fisket en lille meter under et korkflåd. Ny art: Lille fisk men stor jubel! 🙂

– En ganske god Smelt på fine 17 centimeter blev UL-art nummer 70 🙂

Smelten fanges absolut nemmest i mørke, – og som hovedregel om vinteren, – så det er så’n lidt af en “extreme microfishing“-disciplin :-).
Men med kaffe i Stanley’en og tobakken i lommen var det faktisk et par hyggelige timer på spottet. – Glæden over den nye art var selvfølgeligt stor, men i mørket blev jeg alligevel en smule usikker om artbestemmelsen. Men nu er det absolut ikke uden grund at Smeltens kærlige øgenavn er “Agurke-fisken“, og et snif på mine hænder efterlod heller ingen tvivl – slet ikke!! 🙂 – Fisken jeg havde smidt i nettet stank kraftigt af Agurk og var helt sikkert en Smelt! 🙂 – Og sandelig om ikke den efter et kvarters tid, havde fået selskab af yderligere to flotte eksemplarer. – Begge huggede på rejestykker.

– 3 fine Smelt som røg med hjem i fryserens agnskuffe. – Bemærk den lille fedtfinne.

Smelten – den mindste af fedtfinnefiskene – var ret cool at få på land, og sammen med Helten jeg fangede i julen, fuldendte den min liste over ædelfiskearter som kan fanges i Danmark. Så nu er der simpelthen ikke flere i denne arts-kategori som jeg mangler 🙂

– Listen tæller nu:
Fra Å og Bæk:
Stalling, Laks, Brødding, Bæk-, Hav-, Regnbue-, Tiger-, Sø- og Fjeldørred

→ Fra Kyst og Fjord:
Havørred, Laks, Smelt og Helt

→ Fra Søen:
Søørred, Regnbueørred og Bækørred

→ Fra Put & Take:
Rødding, Brødding, Bæk-, Regnbue-, Tiger-, Guld-, Sølv-, Kilde- og Søørred 

(- der er naturligvis Snæblen – men den er truet og fredet i klasse AAA+)

– Denne havørred er en af de bedste fedtfinne-udstyrede fisk jeg har landet (Omme Å/72 cm)

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s