MICRO-MEDE (+ ART NR 64)

– Et smukt eksemplar af Grundlingen, – en af mine absolutte favoritarter 🙂

– Efter en ganske vild uge på den jyske vestkyst med hele 9 kampglade salte arter, blev der både tid til noget ørredsø-ræs (Læs: LÆKKER “LOCH”-TUR) og noget tilbagelænet UL-mede efter de små arter: Mikrofiskeriet er altså en herlig disciplin med miniature-fifleri og små livlige skønheder….

Jeg opsøgte først en nærliggende sø i det midtjyske, hvor jeg ved der er fin diversitet. – Arts-spredning i fangsterne er efterhånden noget som tiltaler mig og UL-pindende helt vildt, for der findes bare så mange spændende og flotte arter i vores skønne land.

Mikroarterne er for flestes vedkommende til at lokke med små (2-5 mm) stykker regnorm, eller tilsvarende rejestykker.  I de ferske vande er det oftest regnormene jeg satser på, og fisket under et af de små wagglerflåd med et lille splithagl, er det en næsten sikker vej til succes med mikrofiskene.

Der var således også held med regnormene denne aften: Første art som stemplede ind var de finurlige og sjove Grundlinger, – den lille karpefisk er sgu da bare SÅ skøn en art!. – Jeg fik fat i en håndfuld op til 13 cm, og i øvrigt er den gældende DK-rekord på 16,8 cm. – Den kan du læse om i dette indlæg: DANSK MIKRO-REKORD!?

– Herefter var det “det lille maleri’s” tur til at hilse på:

– Man kan glo i evigheder på Solaborrens betagende virvar af farvetegninger.

Den invasive karpelus-ædende lille frække fyr er en aggressiv type som hugger til, hvis man bare tilnærmelsesvist får lagt sin agn i nærheden. Solaborren kan blive op til 20 cm – min største – som var SÅ tæt på DK-rekorden kan ses her: MEDE-RAID 2.0 – “ØST”. På aftenens  tur havde jeg 3 af de små kunstværker i noget begrænset størrelse på land 🙂

Videre ud til noget saltvands-micro-roderi… – Kulde, for meget vind, optagede spots og lidt gearbøvl, lagde dog en dæmper på mit humørbarometer. Og da det i første omgang ikke lykkedes at overliste den udsete art Sandkutlingen, blev det sgu lidt øv-agtigt.

– Der kom endeligt lidt fisk i spanden…. (OK ikke ligefrem mit bedste undervandsskud…)

Jeg ramte dog en lille flok Sortkutlinger, og imellem dem gemte der sig et ganske fint eksemplar på 11,7 centimeter, som dermed overgik den nylige PR på 9,3. – En fisk som jeg fik under et Ålekvabbesats.

– Ja Tak!: NY Sortkutling-PR på 11,7 cm

Den fine Kutling gav selvsagt lidt varmende optimisme i kroppen, og sandelig om ikke der i sidste kast røg en bette ønskefisk på land 🙂

– Verificeret af biolog Henrik Carl, – Sandkutlingen er i hus 🙂

De små vævre Kutlinger huggede på et mikroskopisk 2×2 mm stykke regnorm serveret på en str. 25’er krog under et lille wagglerflåd. Agnen er så lille at en REJE huggede – og kom på land 🙂 – Desværre sprang den ned mellem molebrædderne inden jeg fik fundet kameraet frem. Den var på samme størrelse som Sandkutlingen!.

Under min mole-inspektions-runde spottede jeg i øvrigt både en stor springende Laks og to suspekte fisk som jeg har mistanke om var hhv en Multe på ca. 45 cm (det var satme tidligt!) og et 20 cm langt eksemplar af den meget spændende laksefisk Smelten….

– Ooooog Værsgo!!!!: UL-art nr. 64 blev hermed denne fine lille Sandkutling på 6,8 centimeter

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s