ULTRALIGHT SURFCAST?

– Små stænger med storhedsvanvid? – Måske? – men UL-surfcast giver fisk!

– Den vedvarende østenvind gav mulighed for at fyre UL-stængerne af som hardcore surfcast-gear, – men kan man egetligt det…? – De fine flade som Peter og jeg hev op af det livlige Vesterhav i søndags, gav blod på tanden til at få testet fangstmulighederne når gameplanen hedder ministænger versus kæmpehav……


– Og ja, – job absolutely well done!!!. – For det gav overraskende nok flade i overflod!!
Især de friske sildefiletter skåret af “donationen” fra Hvide Sande (se AGN I Æ’ HAVN) var ovenud effektive. – Jeg opsøgte steder med en bølgebrydende revle, og fiskede på den rolige inderside, for at få lidt ro på de spinkle stangtoppe. Gearmæssigt var det de “lange” robuste pinde, dvs Sweepfiren på 6,0 og LRF’eren på 6,6 fod begge med kastevægt op til 7 gram som var i spil. Disse to stænger “vrøvler” ikke over at skulle svinge – ikke kaste! – et forfang med et blylod på 14 gram ud i Nordsøen. – Til gengæld er de sensitive stangtoppe en stor fordel når der skal registreres hug!

– Artsspredningen var på plads, og det blev blandt andet til et par fine Isinger

Hele aftenen igennem havde jeg flotte fisk på land – vel ialt 20-25 stykker – og en god håndfuld kunne måles til 35 og 36 centimeter!!!

– Super flotte flade kom på land i en lind strøm aftenen igennem 🙂

Nøglen var hyppige pladsskift (max et kvarter uden fisk), hvilket er super nemt med et par ultralette set-ups, to små stangholdere og en rygsæk.

– Glat og flot!: Tangering af min gamle færøske rødspætte-PR på 36 centimeter / 550 gram

Den sydlige del af vestkysten er åbenbart godt fyldt op med hugvillige (og ganske fede) fladfisk her i slutningen af april, og det gjaldt både Ising, Skrubbe, Rødspætte og mix-arten Leps.

Endnu en tangering: Denne gang af Leps’en på 36 cm fra tidligere på ugen

Da mørket satte en stopper for mine synsmæssige muligheder for at registrere hug, var der stadig godt gang i de flade, men jeg takkede af efter en ganske vild aften med UL-surfcast… 🙂

– Solen gik ned og natten kom snigende. Men huggene blev ved. Her aftenens sidste store flade!

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s