AGN I Æ’ HAVN

– Skulle lige bruge lidt agn til de flade, og der er Hvide Sande havn absolut leveringsdygtig…..

– Når der er nu er gået Pighvar feber i den, og dens flade venner er i hug-humør, så er det ikke helt skidt at have en “agnfabrik” lige om hjørnet. Og på denne tid af året skal man ikke bruge lang tid i Hvide Sande havn for at få lidt bland-selv-slik til de at jokke på krogen på fladfisketacklerne..

– Jeg havde afsat en lille times tid til at skaffe “guf”, og startede med at satse på sildene. Så med et afkortet sildeforfang (2 kroge) og et blink med lav vægt, havde jeg et UL-kastevenligt rig. – Og det fungerede fint!: – Jeg havde vel en femten-tyve kast i alt, inden jeg kunne sætte mig tilbage på stenmolen, og beundre 5 fine sild.

– Fine sild i fine størrelser… – Hjem til skærebrættet med dem, og så skal der slices 🙂

Sildene som var af ganske god størrelse fightede faktisk rigtigt fint på UL-gearet. – Altid fedt at nedskalere/tilpasse sit gear efter den art man satser på, for det er sgu da ikke særligt meget spas at fiske mindre fisk på “teltpæle”….. – Jeg forsøgte mig i vanlig stil med et mikroskopisk lille 3 grams microblink, men kunne ikke få de ellers hugvillige sild til at gå til den fristende metaldims, som åbenbart er lige en tand for stort for dem… – But never give up, – det skal nok lykkedes at tage en sild på andet end det sædvanlige sildeforfang…..

Jeg havde nu – incl. kaffe / tobak-pause – brugt den første halve time, så jeg rykkede over i sydhavnen (som vanligt var her ingen mennesker…), og monterede et wagglerflåd med 70 cm line ned til en fristende sildebid. – Nu skulle der lige hives noget horn på land, for hornfiskestrimler er efter sigende en rigtig fin agn til Pighvar…

– Ups, vidste godt at “de første er de største”, men en ny PR er altid mere end velkommen: 75 cm

De store hornfisk var dog lidt forsigtige, og jeg havde en del dyk på flåddet uden at det lykkedes at fæstne den lille trekrog. Jeg skulle måske have haft en mindre agn – ex. en bette reje – men det røg på bagklogskabs-kontoen…. – Det lykkedes dog alligevel at nette et par stykker af de lange sprælske fightere, og den art bliver jeg sgu altid træt af at tumle med. – Deres fightegenskaber er simpelthen skabt til det ultralette delikatessegear! 🙂

– Brothers in crime, – to fine horn kom på land. Begge var på flotte 75 cm 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s