VESTKYST-TORSK? – JA TAK

-Den Vestkyst er altså bare uudtømmelig… – selv torsken kiggede forbi 🙂

– Jeg har tidligere på sæsonen gjort et halv-tåbeligt og resultatløst forsøg på at få fingrene i en kysttorsk fra de nordlige moler. Og hvorfor så ikke bare prøve igen?… – Jeg dinglede forbi gearpusheren i Hvide Sande for at hapse nogle sandorm, og fik at vide at der ikke var nogle torsk at fange… – Og så kørte jeg ellers nordpå for at fange en Torsk…. 🙂 

Nøj nogle lækre forhold der var på favoritmolen! – Allerede på vej ned af de mange trapper, kunne jeg glædes over det fristende, rolige og klare vand. Og hurtigt fandt jeg en fin plads på den øde stenmole og fik tyret nogle sandorm nordpå – ud på sandsletterne.

Jeg ved ikke om forventningerne var overdrevet store, men efter et par mildest talt givtige ture den sidste uges tid, kunne en bette skuffelse sagtens tolereres… Men heller ikke i dag svigtede den salte Vestkyst, for allerede efter små 10 minutter var der gode ryk i den ene spinkle stangtop. Modhug – fast fisk – sprælsk fight – og så det sædvanlige bakseri med landingen. Med UL-gear er kraning no-go, så et langt teleskop-net er et must til UL-molefiskeriet. Alligevel er det sin sag at balance stang, net, fisk og sig selv på de uvenlige molesten, men det giver bare et ekstra adrenalin-kick under fighten 🙂

– Første fisk på land – og også min første danske af denne art: En fin Mørksej 🙂

Jeg har tidligere – på Færøerne – rundet de 40 cm med UL-gearet på denne art, og kan huske at det er en virkeligt sprælsk fighter. Det er den danske model absolut også, selv om de tre jeg havde på land kun ramte de 30 centimeter. – Fed start.

– Den sidste af de tre sej fik jeg også et hurtigt skud af (alle genudsat)

Et par missede hug og en kølig pilsner i det sommerlige vejr senere, var der pludseligt fuld banjo på LRF’eren, og så brød kaosset løs!. Selvfølgeligt kom aftenens hug på den inderst placerede stang, hvilket gjorde at jeg måtte have fjernet Sweepfire-stangen med agn, for at får dirigeret what-ever-fisken om til molesidens eneste nogenlunde acceptable landingsplads. Så med stram line og en hidsigt fightende for enden måtte stangen mellem benene, mens stang to blev sikkert bjærget. Trods manglende fodfæste på de halvglatte sten lykkedes manøvren og efter en tung fight fik jeg fisken parkeret på landingsbanen. – Eller rettere fiskene!! Og det var sgu et dobbelthug med Torsk!. – Selv om de ville hver sin vej, krydsede de hinanden på et tidspunkt, og lige dér fik jeg nette dem begge i med et hurtigt sving 🙂

– Først min første danske Sej og så min første danske Torsk. – En fin fætter på 38,0 og 550 gram

Begge fiskene kom sikkert i land og ligeså sikkert ud igen. De målte 38 og 32 centimeter! – Vestkysttorsken findes faktisk 🙂
De 38 centimeter var nok til at ramme ny UL-PR (tidligere = 35,0 / Færøerne), men der er et stykke vej op til de 50 cm, som jeg har fået på alm. kystgear. – Kan Vestkysten mon levere halvmeters Torsk?

– 3 Sej og 3 Torsk. Her aftenens sidste på 33 centimeter.

– Og hermed satte jeg punktum for en vestkystuge som bød på tre suveræne ture hvor alt gik efter planen 🙂
Hele 9 arter (Pighvar, Rødspætte,  Skrubbe, Ising, Leps, Hornfisk, Sild, Sej og Torsk), 6 nye PR’ere til UL-stængerne (Pighvar, Rødspætte, Skrubbe, Leps, Hornfisk og Torsk), 2 nye arter på dansk grund (Sej og Torsk) og aller vigtigt – ny UL-art nr. 63 på UL (Pighvar). – Den er sgu vild den Vestkyst!!! – I’ll back for more – soon! 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s