HERLIG AFTEN-SUTTER…..

– En brød-sutter af allerfineste slags 🙂

– En pludselig trang til en UL-fight med en “kampvogn”, sendte mig i retning af karpevandet. Min skadede ryg er i bedring, men stadig mest til mede-hygge og ikke til krævende å-driblerier.
Karperne har dog kørt godt og grundigt rundt med mig over de seneste par år, men derfor giver man jo ikke op vel….?….

– Ved søen fik jeg sat mine UL-“fælder” op: – Sweepfiren med majs på bundtackle, Silverwing’en med flådfisket boilee og Wild Wing’en med majs under et bette loaded wagglerflåd.

Vente vente – bæller en pils – vente vente vente…… Bare helt zen-agtig ro, – ingen andre ved søen, og desværre heller ingen aktivitet ved mine agn…. 😦

– Ro på søen – heeeeelt ro…

Aftenlyset trak snart ind over søen, og det var ved at være sidste udkald, – og så fik jeg en sidste idé! – Jeg kom i tanke om en af mine ganske få karpe-succes’er – nemlig min store belgiske græskarpe fra i sommers https://ulfisk.com/2016/07/15/magnifique-belgique/, som blev lokket op til noget flydende brød. – Så jeg fik tyret noget toastbrød ud på et par interessante spots, og Wild Wingen blev med stor optimisme rigget om til dappe-sjov 🙂

– Flådstop, flåd og krog med brød – simpelt på den fede måde…

Et par forsigtige slurp afslørede at min plan fungerede helt efter hensigten, og mit forrædderiske brødstykke blev lagt ud der hvor ringene fra de suttende munde opstod. De første par gange uden held i det jeg fik skræmt de sky karper, men tredje gang forsvandt mit brød ind i en stor sutte-mund, og jeg klappede til så det sang i den lille 5.6’er! Fast fisk!… – og et syyyyygt langt udløb 🙂

Og for hævle da, hvor de store karper fighter hårdt. – Stort haleror og en imponerende stak muskler gør at de fightmæssigt med lethed overmatcher selv den sureste ørred.  Faktisk måtte sko og strømper af, da jeg kun fik styret det pænt arrige bæst uden om de tre første grødeklatter, hvor efter muskel-fætteren borede sig ind i den fjerde. Stående ude i “suppen” og med et knaldhårdt sidepres fik jeg vendt “skuden”, og efter 10 minutters heftigt slagsmål, endte den i min fine vejeslynge (super fin måde at lande store utérlige fisk på i øvrigt).

– LÆDERKARPEEEE! 🙂 (længde 73,0 cm / vægt 5,8 kilo) – En UL-gevinst som ikke glemmes…

På land fik jeg hurtigt skudt et par fine billeder med det klargjorte kamera, og kort efter stod den smukke – og nu noget mere rolige – fisk i vandkanten og pustede ud. – Den fik et kærligt tak-for-fight-klap på haleroden, hvor efter den daskede ud på søens midte.

– Læderkarpe: SÅ imponerende et “kræ”!

Hermed har jeg været heldig – og det er mest held, for jeg aner sgu ikke meget om karpefiskeri!… – at ramme over de 70 centimeter for både Læder- (på UL),  Albino- (på tungt medegear)og Græs-karpe (på UL).
– Next up: Den tricky Skælkarpe……


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s